YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mersin’de Olaylar Durulmuyor

Mersin’de Taksim’deki ‘Gezi Parkı’ olaylarını protesto etmek amacıyla başlayan gösteriler sürüyor. Kentin birçok bölgesine yayılan...

Mersin’de Taksim’deki ‘Gezi Parkı’ olaylarını protesto etmek amacıyla başlayan gösteriler sürüyor. Kentin birçok bölgesine yayılan gösterilerde, yolu trafiğe kapatarak olay çıkaran gruplarla polis tazyikli su sıkarak müdahale etti.

Sosyal paylaşım sitesi üzerinden örgütlenerek Adnan Menderes Bulvarı Barış Meydanı’nda ‘Gezi Parkı’ olaylarını protesto eden binlerce kişi, eylemin ardından ‘Türkçe Olimpiyatları’nın yapıldığı Yat Limanı’na yönelince polis müdahale etti. Polise bira şişeleri ve taşlarla saldıran kalabalık, çöp konteynerleri ile de yolu trafiğe kapattı. Parktaki bankları da ateşe veren gruba polis, panzerlerden tazyikli su sıkarak müdahale etti. Olaylar nedeniyle park halindeki araçlar, iş yerleri ve reklam panoları hasar gördü. Polis müdürleri, sık sık anonslar yaparak göstericileri taş atmamaları yönünde uyardı. Göstericiler arasında bulunan bazı kişilerin sırtında Türk bayrağı, elinde bira şişesi bulunması ise dikkat çekti.

Adnan Menderes Bulvarı üzerinde yoğunlaşan olaylar nedeniyle Mersin Emniyet Müdürü Arif Öksüz de gösterilerin yaşandığı yere gelerek görevlilerden bilgi aldı. Bu arada CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı da İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz ile görüştü. Atıcı, daha sonra gösterici gruplarla da görüşerek olayları yatıştırmaya çalıştı. CHP’li Atıcı, olayların nasıl bu aşamaya geldiğini anlamadığını belirtti. Saatler süren gösteriler, daha sonra Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerine taştı. Ellerinde Türk bayrakları bulunan göstericiler, araç trafiğinin yoğun olduğu GMK Bulvarı’nı da bir süre trafiğe kapatarak eylem yaptı. Gösterici gruba polis çevik ekipleriyle müdahale ederek dağıttı.

Şehrin birçok bölgesinde devam eden olaylarda yaklaşık 10 polis yaralanırken, çok sayıda göstericinin gözaltına alındığı bildirildi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler