YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mersin'de Seçmenin Katılımı Yüksek

İbrahim MAŞE/MERSİN, 1 milyon 210 bin 552 seçmenin kayıtlı olduğu Mersin'de 3 bin 698 sandıkta oy kullanan seçmenlerin ilgisinin yerel

Mersin'de Seçmenin Katılımı Yüksek

İbrahim MAŞE/MERSİN, 1 milyon 210 bin 552 seçmenin kayıtlı olduğu Mersin'de 3 bin 698 sandıkta oy kullanan seçmenlerin ilgisinin yerel ve Cumhurbaşkanlığı seçimine oranla daha yüksek yüksek olmasının beklendiği belirtildi.
OKSİJEN TÜPÜYLE OY KULLANDI
Kentte oy kullananlar arasında 77 yaşındaki emekli bankacı Cengiz Kıyga'nın oksijen tüpü ile sandığa giderek oy kullanması da dikkat çekti. Merkez Akdeniz İlçesi'nde oy kullanacağı Gazipaşa Ortaokulu'na yakınlarının desteği ile giden Kıyga, nefes almakta zorlandığı için oksijen tüpü ile birlikte oy kullandı.
Elinde baston, burnunda nefes alması için oksijen tüpüne bağlı olan hortumlara rağmen vatandaşlık görevini yerine getirdiğini belirten Kıyga, şunları söyledi:
"Ben 77 yaşındayım. Bu yaşıma kadar hep oyumu kullandım. Hepsi de memleketimin, yurdumun selameti, demokrasi, vatanın ve milletin güzelliği içindir. Bu rahatsızlığıma rağmen gelişim, memleketin selameti için, yeni bir yönetim, yeni bir demokrasi, yeni bir çehre ve milletin selameti için."
Oksijen tüpünü taşıması için bir yakınından destek alan Kıyga, oyunun bulunduğu zarfı gülümseyerek sandığa attı.

Mersin'de Seçmenin Katılımı YüksekMersin'de Seçmenin Katılımı YüksekMersin'de Seçmenin Katılımı Yüksek

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler