YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mersin'den 'çözüm Süreci' Için Diyarbakır'a Bisikletle Gidecek

Mustafa ERCAN/ MERSİN, Mersin'den Suriye'ye yüzerek geçen, İstanbul Boğazı ile Çanakkale Boğazı arasında da kulaç atan Alper Sunaçoğlu, bu kez

Mersin'den 'çözüm Süreci' Için Diyarbakır'a Bisikletle Gidecek

Mustafa ERCAN/ MERSİN, Mersin'den Suriye'ye yüzerek geçen, İstanbul Boğazı ile Çanakkale Boğazı arasında da kulaç atan Alper Sunaçoğlu, bu kez de bisikleti ile Diyarbakır'a gitmeye karar verdi. Projesinin sosyal mesaj içerikli olduğunu belirten Sunaçoğlu, vatanını ve insanlarını seven aktif bir sporcu olduğunu belirtirken şöyle dedi:
"Daha önce Suriye'deki iç savaşa, akan kana ve Gazze'de yaşananlara dikkat çekmek için harekete geçtiysem, şu anda ülkemizde milli birliğimizi bozmaya çalışan dış mihraklara karşı ülkemizin ve insanımızın bölünmez bir bütün olduğunu dikkat çekmek için farkındalık yaratmaktır. Çözüm sürecinde Türk milletinin anladığı, akan kanın durması, terörün bitmesidir. Bu anlamda da çözüm sürecine destek için Mersin-Diyarbakır arasında 640 kilometrelik mesafeyi kat edeceğiz. Bunun 500 kilometrelik kısmını bisikletle, 140 kilometrelik etabını da koşu ile yapmayı planlıyorum. Buradaki mesajımızı açık ve nettir, biz ülkemizde milli birliğe, temel hak ve özgürlüklere önem veren insanlarız. Ülkemizde huzurun tesis edilmesi için böyle bir eylemle farkındalık oluşturmaya çalışıyorum."
Sunaçoğlu, projeyi 2 günde tamamlamayı hedeflediğini ancak kış şartlarında bunun imkansız olduğunu anlatırken, "Hava çok kötü ve yağmurlu. Özellikle, Gaziantep-Şanlıurfa, Şanlıurfa-Diyarbakır arasındaki sağanak yağış hızımızı kesecek. Benim Diyarbakır'a varışım 4 günü bulacak. Bu mesafe daha önce denenmemiş bir mesafedir. Süre ile ilgili bir sıkıntımız yok, sonuçta performans sergileyeceğiz. 640 kilometreyi insan gücü ile kat edeceğiz. Bu bir anlamda bir rekor sayılır" diye konuştu.
Sunaçoğlu, konuşmasının ardından bisikletle Mersin'den yola çıktı. Sunaçoğlu, Adana'dan sonra kendisine bir grup arkadaşı araçlarıyla eşlik edecek.

Mersin'den 'çözüm Süreci' Için Diyarbakır'a Bisikletle Gidecek

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler