YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Motosiklet Ehliyetine Bedava Kask

Mersin’in Erdemli İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yeni motosiklet ve A2 sürücü belgesi alan sürücülere Tüvturk’ün...

Motosiklet Ehliyetine Bedava Kask

Mersin’in Erdemli İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yeni motosiklet ve A2 sürücü belgesi alan sürücülere Tüvturk’ün katkıları ile kask hediye edildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Erdemli İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Dağı, “Erdemli Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliğimize kayıtlı toplam tescilli araç 40 bin 249’dur. Bunun 16 bin 547 adedi motosiklet olup, toplam tescilli aracın yüzde 41’i motosiklettir. 2012 yılı içinde 70 maddi hasarlı, 238 yaralamalı ve 2 ölümlü trafik kazası meydana gelmiştir. Motosikletlerin karıştığı kaza sayısı ise 144’tür. Bu rakam bize kazaların yüzde 46’sının motosiklet kazası olduğunu göstermektedir” dedi.

Motosiklet kullanırken en önemli şartın kask takmak olduğunu ifade eden Dağı, “Mesafe kısa olsa bile örneğin hemen seraya, tarlaya veya işyerine gidip geleceğim, kask takmama gerek yok denilmemelidir. Kısa mesafelerde bile mutlaka kask takılmalıdır. Pek çok sürücü kask taktığı için hayatta kalıyor. Diğer yönüyle de kask takmak, kanuni zorunluluktur. Motosiklette olmazsa olmaz en önemli ekipman kasktır” diye konuştu.

Kask bilinci oluşturmak için çalışmalarının sürdürüldüğünü anlatan Dağı, yeni motosiklet ve A2 sürücü belgesi alan sürücülere kask hediye ettiklerini de belirtti.

Trafik Tescil Büro Amiri Başkomiser Selçuk Yılmaz’ın elinden kasklarını alan sürücüler ise uygulamadan son derece memnun kaldıklarını kaydettiler.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler