YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Özgecan'ın Katil Zanlıları Hakim Karşısında (6)

BENZİNİ GÖTÜREN OSMAN TAŞ: BİLSEYDİM İHBAR EDERDİM Duruşmada olay günü Fatih Gökçe'ye 5 TL'lik benzini götüren Osman Taş da tanık

BENZİNİ GÖTÜREN OSMAN TAŞ: BİLSEYDİM İHBAR EDERDİM
Duruşmada olay günü Fatih Gökçe'ye 5 TL'lik benzini götüren Osman Taş da tanık olarak ifade verdi. İfadesinde, olay günü Fatih ile birlikte alkol aldıklarını, daha sonra Fatih'in yanından ayrıldığını bir süre sonra da kendisini arayıp benzin istemesi üzerine götürüp geri döndüğünü belirterek, "Olayı sonradan öğrendim ve duyunca da çok üzüldüm" dedi.
Mahkeme başkanının 'Benzini nerede kullanacağından şüphelenmedin mi?' sorması üzerine ise Taş, "Daha öncede yolda kalan arkadaşlarıma götürüyordum. O nedenle hiç sormadım. Ben böyle bir olayın için de olacaklarını bilsem kardeşim de olsa ihbar ederdim" diye cevap verdi.
AVUKAT CEBE: FATİH'İN CİNSEL SALDIRI OLAYI NETLEŞMİŞTİR
Sanık ve tanıkların ifadelerinin alınmasının ardından Necmittin Altındöken'in Mersin Barosu tarafından atanan avukatı İbrahim Kaplan, müvekkilinin hasta olduğunu, suça iştirak etmediğini, Özgecan Aslan'ın öldürülmesi sırasında evinde olduğunu belirtip tahliyesini istedi.
Avukat Sabahat Gençtarih Cebe ise, olayda Gökçe'nin tecavüzünün de söz konusu olduğunu belirterek şunları söyledi: "Dosyada elleri kesin diyen Fatih. Çünkü bunu neden söylüyor, delilleri en korkunç yöntemle ortadan kaldırılmasını istiyor. Çünkü o tırnaklarda, o ellerde onun yaptığı cinsel saldırının izleri var. Fatih'in de tecavüzü söz konusu. Çünkü, Özgecan'ın bluz ve kazağı çıkartılmış, başka yerlerde bulunmuştu. Fatih'in cinsel saldırı olayı artık netleşmiştir. Bu yönden ek iddianame hazırlanması gerekir. Suphi şimdi vicdanını rahatlamak derdindedir. Verdiği ifadede en yakın arkadaşı Fatih'in cinsel saldırıda bulunduğunu itiraf etmiştir."
İddia makamı ise, sanık Fatih Gökçe'nin cinsel saldırı suçunun açık olduğunu, avukatların ek iddianame yönündeki taleplerinin kabul edilerek Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusu için duruşma zaptının gönderilmesini talep etti.
FATİH İÇİN TECAVÜZDEN EK İDDİANAME HAZIRLANACAK
Duruşma sonunda mahkeme başkanı, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, Özgecan'ın annesi Songül, babası Mehmet, ablası Beste ile kardeşi Barış Ali'nin duruşmaya katılma yönündeki taleplerinin kabulüne, Fatih Gökçe'nin cinsel saldırı suçuyla ilgili ek iddianame yönündeki talebin kabulüne, ileriki duruşmalarda sanıkların mahkemeye getirilemeyerek ifadelerinin tutuklu kaldıkları cezaevlerinden SEGBİS yöntemiyle alınmasına karar verip davayı 9 Eylül'e erteledi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler