YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Özgecan'ın Katilinin Amcası: Bu Soyadını Taşımaktan Utanıyoruz (2)

MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ YOK Amcası Behzat Altındöken'in, "Bir trafik kazası geçirmişti o günden sonra bu çocuk hayır görmedi. Böylelerini otobüs gibi

MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ YOK
Amcası Behzat Altındöken'in, "Bir trafik kazası geçirmişti o günden sonra bu çocuk hayır görmedi. Böylelerini otobüs gibi toplu taşıma gibi araçlarda görev yapmalarını yasaklamaları lazım. Her şoförü bir muayeneden geçirmeleri gerekir. Başında koskocaman yara izi var, beyni parçalanmış bir çocuk. Askerlik yapmamış bunu nasıl koskoca otobüse veriyorlar. Yani bunların müdürlerinin de suçu var" dediği Suphi Altındöken'in, 2011 yılının sonunda girdiği testten başarıyla geçerek psikoteknik belgesi aldığı ortaya çıktı. Altındöken'in bu belgenin dışında karayollarında taşımacılık yapan sürücülerin kesinlikle alması gereken mesleki yeterlilik belgesi olan SRC belgesinin de bulunmadığı belirlendi.
Mersin'de psikoteknik SRC eğitim merkezi sahibi Mesut Sezer, psikoteknik belgesinin zorlu bir testin sonunda verildiğini ve bu testi psikolojisi bozuk birinin geçmesinin mümkün olmadığını belirtti. Sezer, psikolojik sorunları olan birinin psikoteknik belgesi alabilmesi için gerekli testi geçmesinin imkansız olduğunu ifade ederek şunları söyledi:
"Suphi Altındöken teste girdiğinde psikolojik olarak sağlıklı bir insanmış. Biz burada sürekli dikkat testi, seçici dikkat testi, görsel algı bellek testi, görsel süreklilik testi, koordinasyon testi, çarpışma tahmini testi, çevresel görüş testi gibi testler yapıyoruz. Psikolojik sorunları olan bir kişi, yaklaşık olarak 1 saat süren bu testin ilk 15 dakikasında bırakır. Psikolojik sorunları olan bir kişinin bu testten geçmesi mümkün değil. Teste girip tamamlayamayanlar oluyor. Onlar 6 ay sonra tekrar teste girmek zorunda. Suphi Altındöken'in böyle bir sorunu olmamış, ilk sefer testini almış ancak SRC belgesi yok. Buna rağmen toplu taşımada şoförlük yapıyor. SRC belgesi olmadan toplu taşıma şoförlük yapması denetimlerin tam olmadığını gösteriyor."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler