YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ramazan Yıldız: "Çamlıyayla cazibe merkezi olacak"

AK Parti Çamlıyayla Belediye Başkan Aday Adayı Ramazan Yıldız, Mersin'in Çamlıyayla ilçesinin nüfusunun hızla azaldığına dikkat çekti.

Ramazan Yıldız: "Çamlıyayla cazibe merkezi olacak"

AK Parti Çamlıyayla Belediye Başkan Aday Adayı Ramazan Yıldız, yayla turizminde önemli bir yere sahip olan Çamlıyayla nüfusunun hızla azaldığına dikkat çekerek, ilçenin yeniden cazibe merkezi olması için ekonomik yatımlara ağırlık verip tarımı geliştireceklerini söyledi.

AK Parti Çamlıyayla Belediye Başkan Aday Adayı Ramazan Yıldız, ziraat mühendisliğinin yanı sıra tarım müdürlüğü ile Tarım Reformu Komisyon Başkanlığı’nda yaptığı hizmetleri belediye başkanlığı görevi ile sürdürmek istediğini belirterek, göreve talip olduğunu bildirdi.

“Hizmete taliptik, gelecekte de talibiz” diyen Ramazan Yıldız, belediyeciliğin sadece elektrik, su, yol gibi rutin işler olmadığına vurgu yaparak, şöyle devam etti:

“Belediyecilik esasında rutini en olanaklı şekilde yapıp bunun haricinde; halka, vatandaşa devamlı iş olanağı sunan, projelerle köylünün, vatandaşın, belediyenin ekonomisinin canlı ve refah düzeyinde tutulduğu kurumdur.”

“Çamlıyayla nüfusu azaldı”

Mersin’de “yayla turizmi” denildiğinde ilk akla gelen yerlerin başında gelen Çamlıyayla’da yerleşik nüfusun hızla azaldığına dikkat çeken Yıldız, “Çamlıyayla’da Tarım İlçe Müdürü olarak görev yaptığım 2000’li yıllarda ilçe merkezi nüfusu 9 bin idi. Şu anda ilçe merkezinin nüfusunun 2 bin 500’e düştüğünü görmekteyiz. Bunun nedeni ise kısacası ekonomik sebepler. Bildiğiniz üzere milli ekonominin temeli ziraattır. Sizin de benim de işimiz, ekmeğimiz tarım yani; kısacası ziraattan gelmektedir. Ki geleceğe dönük projelerimiz genel itibarı ile tarım hayvancılığa dayalıdır. Zannedilmesin ki sadece ziraat ile kısıtlı kalacağız. İlçe merkezinde de turizme yönelik birçok projelerimiz bulunmakta. Ki bu projelerimiz sadece laf ile değil tamamen üzerinde çalışılmış belirli hesaplamalar dahilinde gerçekleşebilecek hayata geçirilebilecek projeler” dedi.

Ziraat Mühendisi Ramazan Yıldız, 1964 yılında Topaklı köyünde doğdu. Evli, 2 çocuk babası.

Mesleki deneyimi:

1985 –1990 Tunceli-Hozat İlçe Tarım Müdürlüğü

1990 – 1993 Aksaray İl Tarım Müdürlüğü

1993 – 2003 Mersin-Tarsus İlçe Tarım Müdürlüğü

2003 – 2006 Mersin-Çamlıyayla İlçe Tarım Müdürlüğü

2006 – Halen Mersin İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü

Eğitim Bilgileri

1996 – 2000 Lisans, H.Ü. Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü

1991 – 1993 Ön Lisans, M.Ü. Mut Meslek Yüksek Okulu (Süt Tek.Bl.)

1980 – 1985 Teknik Lise, T.K.B. Çumra Ziraat Meslek Lisesi

1977 – 1980 Teknik Ortaokul, T.KB. Alata Teknik Ziraat Ortaokulu

Sahip olduğu belgeler:

Takdirname, Çamlıyayla İlçe Kaymakamlığı, 2005

Sulama Eğitimi Yayımcısı, T.K.B. Tarımsal Üretimi Geliştirme Genel Müdürlüğü, 2006

Biçer-Döğer Kontrölör Belgesi, T.K.B. (TEDGEM)1992

B.K.Ü. Reçete Yazma Yetkisi, T.K.B. Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü, 2010

Bilirkişi Yetki Belgesi, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, 2009

Organik Tarım Sertifikası T.K.B. Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü, 2006

Kooperatif ve Kooperatif Yöneticileri Eğitim Sertifikası (TEDGEM)2010

Canlı Demirbaş Seçim Sertifikası (TÜGEM)2008

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler