YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sahte hekimlere dikkat

Sahte hekimler ölümlere neden olabilir.

Sahte hekimlere dikkat

Mersin İl Sağlık Müdürü Çağlar Çatak, son günlerde artan 'sahte aile hekimlerine' karşı vatandaşların dikkatli olmasını istedi.

Çatak, yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nın 2003 yılında ülke genelinde başlattığı 'Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın temel amacının, ülkemizde yaşayan tüm vatandaşların erişilebilir, sürdürülebilir, kaliteli ve hakkaniyete dayanan bir sağlık hizmetine ulaşabilmelerini sağlamak olduğunu vurguladı. Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın en önemli ayağını 'aile hekimliği' uygulamasının oluşturduğuna dikkat çeken Çatak, "Aile hekimliği sisteminde hekimler, kendilerine kayıtlı kişilerin sağlık durumunu yakından takip edip kayıtlarını düzenli olarak tutmakla sorumludurlar. Yani aile hekimleri kişileri doğumlarından ölümlerine kadar olan süreçte, hamilelikten bebeğin takip edilmesine, büyümesine, gelişmesine, aşılama hizmetlerine, kronik hastalıklarını izlenmesine varıncaya kadar takip ederek kayıt altına almaktadırlar" dedi.

Ülkemizde ilk kez 2005 yılında Düzce'de uygulanmaya başlanan aile hekimliği sistemine Mersin'in 5 Temmuz 2010 tarihinde geçtiğini hatırlatan Çatak, "2010 yılı sonunda ise uygulama Türkiye genelinde yaygınlık kazanmıştır. Aile hekimliği sistemine geçildikten sonra yurt genelinde ve bu arada da ilimizde bazı art niyetli kişiler kendilerini aile hekimi olarak tanıtmışlar ve bazı vatandaşlarımızı dolandırarak mağdur etmişlerdir. Bu tür olumsuzluklar ile karşılaşmamak için her vatandaş mutlaka aile hekimini öğrenmeli ve aile hekiminin hizmet verdiği Aile Sağlığı Merkezi'ne giderek aile hekimi ile şahsen tanışmalıdır. Aile hekimini bilmeyen vatandaşlar 'mersin saglik.gov.tr' internet sitesini ziyaret ederek veya kendilerine en yakın Toplum Sağlığı Merkezi'ne giderek aile hekimlerini öğrenebilirler" diye konuştu. Çatak, ayrıca vatandaşlardan, kendisini 'aile hekimi veya aile sağlığı elemanı' olarak tanıtarak eve gelen kişilerden, Sağlık Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartlarını sormalarını isteyerek, olumsuz bir durum ile karşılaşmaları halinde polise bilgi vermelerini istedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler