YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şehit Annesinin Üniversite Sevinci

- DİYARBAKIR'ın Sur İlçesi'nde 28 Aralık 2016 tarihinde PKK terör örgütüne karşı gerçekleştirilen operasyonda şehit olan Yüzbaşı Yiğitcan Çiğa'nın Mersin'de yaşayan

Şehit Annesinin Üniversite Sevinci

- DİYARBAKIR'ın Sur İlçesi'nde 28 Aralık 2016 tarihinde PKK terör örgütüne karşı gerçekleştirilen operasyonda şehit olan Yüzbaşı Yiğitcan Çiğa'nın Mersin'de yaşayan annesi 56 yaşındaki Ayla Çiğa, üniversiteye girdi.
LYS sonrası aldığı puanla Toros Üniversitesi Aşçılık Bölümü'nü tercih eden şehit annesi Ayla Çiğa, Mersin Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ile birlikte kayıt yaptırmak için merkez Yenişehir İlçesi'nde bulunan Toros Üniversitesi'ne gitti. Ayla Çiğa ve ile Müdür Koca, Rektör Prof. Dr. Yüksel Özdemir tarafından karşılandı.
Şehit annesi Çiğa, sınava girme gerekçesini açıklarken, "Oğlumun şehit olması, ardından eşimi kaybetmem beni etkilendi. Sonra kızımın teşviki ile sınava girmeye karar verdim. İki ay süreyle geceleri çalışarak kazandım. Gençliğimde mümkün olmamıştı. 37 yıl sonra başardım" dedi. Çiğa gastronomi eğitiminin ardından kendi işyerini açmak istediğini söyledi.
Toros Üniversitesi Rektörü Özdemir de cesaretinden dolayı Ayla Çiğa'yı kutlayarak şöyle konuştu:
"Okumanın yaşı yoktur. Ayla hanım da buna güzel bir örnek. Şehidimize rahmetle anıyorum. Çünkü şehidimiz ülkemiz için canını feda etti. Bugün huzurlu bir ortamda eğitim ve öğretim sürdürebiliyorsak onların sayesindedir. Ayla hanımı tebrik ediyorum. İnşallah çok güzel bir eğitim süreci geçireceğiz."

Şehit Annesinin Üniversite Sevinci

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler