YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Servisçiler Okul Giriş Çıkış Saatlerinden Dertli

Mersin Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Nesil Aydın, bu sene uygulamaya konulan 4+4+4 eğitim...

Servisçiler Okul Giriş Çıkış Saatlerinden Dertli

Mersin Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Nesil Aydın, bu sene uygulamaya konulan 4+4+4 eğitim sistemi nedeniyle ders saatlerinde büyük kargaşa yaşandığını belirtti.

Bu durumun servis taşımacılığında aksaklıklara neden olduğunu ifade eden Aydın, okul giriş çıkış saatlerinin düzenlenmemesi halinde öğrencilerin ulaşımının imkansız hale geleceğini kaydetti.

Aydın yaptığı açıklamada yeni eğitim sistemiyle birlikte uygulama konulan müfredatta öğrenci giriş çıkış saatlerinde farklılıklar olduğunu hatırlattı.
Bu durumun öğrencinin okula ulaşımını zora düşürdüğünü ifade eden Aydın, "Yeni müfredatla birlikte ders başı yapma saatlerinde farklılıklar var. Hal böyle olunca eğitimin diğer ayağı olan servis taşımacılığında büyük sorunlar ortaya çıkıyor. Bir servisçi esnafı bu kadar farklı saat uygulamasıyla öğrencileri okullarına nasıl götürüp getirecek? “ diye sordu.

Eğitim sisteminde çocukların okullara güvenli bir şekilde ulaşımının da göz önünde bulundurulması gerektiğini ifade eden Başkan Aydın, çocukların okullara ulaşımının ders müfredatı kadar önem taşıdığını dile getirdi. Aydın, "Yaşanan sorunların çözümü için milli eğitime öneride bulunduk. Bu önerilerin dikkate alınıp okulların giriş çıkış saatlerinde yapılacak düzenleme ile kısa zamanda olumsuzluklar giderilecektir. Böylece öğrenci, veli ve ulaşım sektörü üçgenindeki endişe sona erecek." ifadesini kullandı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler