YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Silifke Emniyet Müdürlüğünden Tenis Kursu

Silifke Emniyet Müdürlüğü ilköğretim 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerini zararlı alışkanlıklardan korumak için tenis...

Silifke Emniyet Müdürlüğü ilköğretim 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerini zararlı alışkanlıklardan korumak için tenis kursu düzenlendi.

Gençliği zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak, enerjilerini olumlu yönde harcamalarını sağlamak ve Okullarda tenis sporunun yaygınlaştırılması için İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği "Genç Raketler" adı altında tenis kursu başlattı.

Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, Silifke Belediye Başkanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Silifke Tenis Kulübü Başkanlığı koordinesinde yürütülecek olan "Genç Raketler" adlı tenis kursu 6 Mayıs tarihinde son bulacak.

Silifke Tenis Kulübünde düzenlenen açılışta bir konuşma yapan İlçe Emniyet Müdürü Volkan İmişci, "Bir Olimpiyat spor dalı olan tenis ülkemizde de son zamanlarda yaygınlaşmaya başladı" dedi.

Tenisin faydalarının fiziksel, psikolojik ve sosyal yönden olmak üzere üç ana grupta toplandığını belirten İmişçi, "Tenisin sağlayacağı en önemli fiziksel faydaları; vücudun genel yağ yakımın da yardımcı olması, bireye çeviklik, denge, esneklik ve hız kazandırması, vücut kondisyonunu arttırması şeklinde özetleyebiliriz. Bu fiziksel faydalarının yanı sıra tenis, rakibe, kısmen rüzgara ve güneşe karşı verilen bir mücadele olduğundan psikolojik anlamda bireye önemli katkılar sağlar" diye konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler