YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Silifke'de Kültür Haftası Etkinlikleri

Silifke ilçesinde bu yıl 39'uncusu "Tahta Kaşık Yılı" sloganıyla kutlanan Uluslararası Silifke Kültür Haftası etkinliklerine, Ukrayna Kırım Özerk Cumhuriyeti'ndeki Silifke'nin

Silifke ilçesinde bu yıl 39'uncusu "Tahta Kaşık Yılı" sloganıyla kutlanan Uluslararası Silifke Kültür Haftası etkinliklerine, Ukrayna Kırım Özerk Cumhuriyeti'ndeki Silifke'nin kardeş şehri Yevpatoria'dan gelen heyet de katıldı.

Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel'in davetlisi olarak Silifke'ye gelen Yevpatoria Belediye Başkan Vekili Nikolayenko Anjela Aleksandrovna ve beraberindeki heyet, etkinlik çerçevesinde yapılan programları ilgiyle izledi.

Öngel, ziyarette yaptığı konuşmada, 2005 yılında yapılan anlaşmayla kardeş şehir oldukları Yevpatoria'dan gelen konukları misafir etmekten dolayı onur duyduklarını kaydetti.

Zaman zaman Silifke heyetinin kardeş şehre gittiğini, zaman zaman da kardeş şehir heyetinin Silifke'ye geldiğini ifade eden Öngel, yapılan ziyaretlerde de kardeş şehir ilişkilerinin daha da güçlenmesi amacıyla karşılıklı fikir alış verişinde bulunduklarını belirtti.

Yevpatoria Belediye Başkan Vekili Aleksandrovna ise Silifke'de olmaktan ve burada kendilerine gösterilen ilgiden son derece memnun olduklarını söyledi.

Kardeş şehir ilişkilerinin her geçen yıl daha da güçlendiğini vurgulayan Aleksandrovna, "Gerek Sayın Öngel, gerek tüm Silifkeliler bizlere çok güzel bir misafirperverlik örneği sergiliyorlar. Burada olmaktan, Kültür Haftası etkinliklerini izlemekten son derece keyif aldık. Bizi davet eden ve ağırlayan Sayın Öngel'e teşekkür ediyoruz" dedi.

Aleksandrovna, yaşadıkları güzellikleri ve edindikleri dostlukları hiç bir zaman unutmayacaklarını ifade ederek, "Ülkemize gittiğimizde de Türk insanının sıcak kanlılığını, misafirperverliğini anlatıp buraya gelmelerini tavsiye edeceğiz" diye konuştu.

Öngel, Yevpatoria Belediye Başkanı Andrey Petroviç Danilenko'ya verilmek üzere hazırlattığı bir tabloyu Başkan Vekili Aleksandrovna'ya verdi. Öngel ayrıca kendisini makamında ziyaret eden heyete de, Kültür Haftası anısına tahta kaşık ve çeşitli hediyeler sundu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler