YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Taşpınar; “Mersin’i aydınlık gelecekle buluşturuyoruz"

Ak Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar ile Ak Parti dönemini konuştuk.

Taşpınar; “Mersin’i aydınlık gelecekle buluşturuyoruz"

Gazetemize konuşan Ak Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar Ak Parti döneminde Mersin’e yapılan yatırımların bundan sonra da yeni dönemde artarak devam edeceğini söyledi. Öte yandan Ak Parti’nin yeni Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu için de “Türkiye kazandı” diyen Taşpınar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Liderimiz Sayın Tayyip Erdoğan kongre öncesi bizlere ve kamuoyuna Sayın Davutoğlu’nu işaret etmişti. Bizde liderimizin gösterdiği istikamette duruş ortaya koyduk. Bundan önce liderimizin kadrosunda görev yapan çok kıymetli bir bilim adamı da olan Sayın Davutoğlu bundan sonra Genel Başkanımız ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak hizmet edecek. Biz de onun temsilcileri olarak teşkilatları olarak üzerimize düşen görevleri sonuna kadar en iyi şekilde yapacağız. Partimizin hem ülke de, hem de Mersin’de iktidar olması için vargücümüz ile çalışacağız.”

Ayrıca, il başkanlığı bünyesinde yürütülen çalışmalarla ilgili bilgiler de veren Taşpınar, şöyle konuştu: “Geçtiğimiz yerel seçimler sonrası iki ay önce Mersin teşkilatlarında bir yenilenme olmuştu. Biz de bu kapsamda göreve geldik. Vakit geçirmeden il ve ilçe teşkilatlarımızı oluşturduk. Sayın Cumhurbaşkan Adayımızın mitingini burada organize ettik. Halkımızın tevvecühüyle Sayın Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yerel seçimlerde almış olduğumuz yüzde yirmi sekizlik oyumuzu yüzde otuza çıkarttık. Bu bütün ülkemizde Sayın Cumhurbaşkanımıza duyulan güvenin bir yansımasıdır. Mersin’de yaşanan bu oy patlaması Ak Parti için de bir özlemin belirtisi olmuştur. Aslında dönüp Mersin’de ortaya çıkan hizmetlere baktığımızda Ak Parti’nin her alanda başarılarını görürsünüz. Biz Mersin’de ruhen ve bedenen iyi yetişmiş nesiller yetiştirme hedefiyle eğitim alanında ilklere imza attık. Yeni binaların yapımının yanında, mevcut binalarda yürütülen yenileştirme çalışmalaraıyla okullarımızdaki fiziki ortamı eğitim öğretime daha uygun hale getirtik. FATİH Projesi ile eğitimde teknolojiden üst düzeyde yararlanma hedefimizi gerçekleştirdik. Okul ve derslik sayısını arttırdık. Eğitim kalitesini yükselttik, Mersin’de okul öncesi eğitimden ortaöğretime okul sayısını 845’ten 1.653’e yükselttik. Eğitimde kaliteyi artırmak amacıyla Mersin’de 3.155 yeni derslik inşa ederek derslik ayısını %35 artırdık. Öğrencilerin daha rahat şartlarda öğrenim görebilmesi için eğitimin her kademesinde derslik başına düşen öğrenci sayısını düşürdük.”

Bu arada 17. Akdeniz Oyunları’nın Mersin’de yapılmasının önemine de dikkat çeken Taşpınar, “Kimse inanmıyordu ama 18 ay gibi kısa bir sürede oyunlar için yapılan hazırlıklar tamamlandı. Mersin’de düzenlenen Akdeniz Oyunları şu ana kadar gerçekleştirilenler içersinde en büyüğü oldu. Bugün 25 bin seyirci kapasiteli Stadyum ve diğer spor tesisleri kentimizin hizmetindedir. Tabii sadece bunlar da değil, sağlıktan ulaşımı nerede bir hizmet varsa, bu Ak Kadroların eseridir. Bizler ülkemize, kentimize hizmet etmekten dolayı gurur ve mutluluk duyuyoruz. Mersin’i bir dünya kenti olarak gelecek ile buluşturmak için Ak Parti yeni değerler katmaya devam edecektir” dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler