YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

‘trafik Kural İhlali Tespit Tutanağı Düzenleme Yetkisi’ Eğitimi

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı merkez ve tüm ilçelerde öncelikle genel asayiş birimlerinde görevli personele...

‘trafik Kural İhlali Tespit Tutanağı Düzenleme Yetkisi’ Eğitimi

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı merkez ve tüm ilçelerde öncelikle genel asayiş birimlerinde görevli personele ‘Trafik Kural İhlali Tespit Tutanağı Düzenleme Yetkisi’ eğitimi verildi.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, sürücülerin trafik kurallarına uymasının sağlanması, uymayanlara ise cezai müeyyide uygulanması amacıyla 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun 6’ncı ve Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 7’nci maddesine istinaden, trafik ekipleri dışında sokakta görev yapan diğer polis ekiplerine de karşılaştıkları trafik kural ihlallerine ilişkin olarak trafik tespit tutanağı düzenleme yetkisi ve görevi verilmiştir. Bu kapsamda asayiş başta olmak üzere bütün birimlerdeki polislere ‘Trafik Kurul İhlali Tespit Tutanağı Düzenleme Yetkisi’ eğitimi verilmiştir.

Konuyla ilgili açıklama yapan Mersin İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, 1 Ocak 2013'te yürürlüğe girecek uygulama ile trafik polisi dışındaki personelin de trafik kural ihlali ile karşılaştıklarında ceza tutanağı düzenleyeceğini ifade etti. Bu vesile ile tüm vatandaşların yeni yılını da kutlayan Öksüz, vatandaşların kazasız ve huzur dolu bir yıl geçirmelerini temenni etti.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler