YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye Yaş Meyve Sebze Sektörünün Çin Umudu

Ali Ekber ŞEN/MERSİN, Yapılan açıklamaya göre, Türkiye Yaş Meyve Sebze Sektörü Kurulu Başkanı Ali Kavak koordinatörlüğünde, Türkiye’nin Çin’e yönelik yaş

Türkiye Yaş Meyve Sebze Sektörünün Çin Umudu

Ali Ekber ŞEN/MERSİN, Yapılan açıklamaya göre, Türkiye Yaş Meyve Sebze Sektörü Kurulu Başkanı Ali Kavak koordinatörlüğünde, Türkiye’nin Çin’e yönelik yaş meyve, sebze ihracatı ile ilgili görüşmelerde ve ilgili kurumlarla temaslarda bulunmak üzere 29- 31 Ağustos 2015 tarihleri arasında Çin Halk Cumhuriyeti’ne yönelik yerinde inceleme heyeti gerçekleştirildi. Türkiye Yaş Meyve Sebze İhracatçı Birliklerinin Yönetim Kurulu Başkan ve üyeleri ile firma temsilcilerinden oluşan heyet, ilk olarak başkent Pekin’de Çin’e yönelik yaş meyve sebze ihracatının önündeki engelleri kaldırmak adına sektörün nabzını tutan Çin Tarımsal Toptancı Halleri Birliği’ni ziyaret etti. Burada Birlik Başkanı Zengjun Ma ve Uluslararası Komisyoner Monica Xie ile yapılan toplantıda söz alan Heyet Başkanı Kavak, Çin’e yaş meyve sebze ihracatının önünün açılması ve ihracatın bir an önce başlaması için gerekli pazar erişim süreci ve protokol sürecinin hızlandırılması ile ilgili destek beklediğini dile getirdi.
ÇİN HEYETLERİ DAVET EDİLDİ
Bu hususta oldukça olumlu görüşmeler gerçekleşti, Hal Birliği temsilcileri Türkiye’ ye gerekli desteği vereceklerini belirtti. Bunun üzerine Türkiye pazarını yerinde incelemeleri adına Çin temsilci heyetleri Türkiye’ye davet edildi.
Türkiye Yaş Meyve Sebze Heyetinin girişimleri ile Çin Halk Cumhuriyeti pazarında Türkiye yaş meyve ve sebze ürünlerini tanıtabilmek adına, 9 -11 Eylül 2015 tarihlerinde Pekin’de gerçekleşecek olan yaş meyve sebze fuarına ürünler getirilip, Çinli tüketicilere sunulabileceği ve bunun etkili bir reklam kampanyası olacağı ve Türk firmalarının bu öneriyi değerlendirebilecekleri dile getirildi.
TEMASLAR OLUMLU GEÇTİ
Narenciye ve diğer yaş meyve sebze ürünleri için de yakın zamanda engellerin kalkması adına gerçekleştirilen temasların olumlu sonuçlanacağını belirten Türkiye Yaş Meyve Sebze Sektör Kurulu Başkanı Ali Kavak, "Yeni bir pazar geliştirmek zorlu ve sabır gerektiren bir süreçtir. Rusya’da yaşanan belirsizlikler ve Ruble’nin durumu, komşu ülkelerde uzun süredir sağlanamayan güven ve istikrar ile yükselen rekabet ortamı sebebiyle oluşturulacak yeni pazarlar Türkiye yaş meyve sebze sektörü için çok kıymetlidir. Biz burada pazarın tüketim alışkanlıklarını yerinde tespit etmek üzere yola çıktık, görüştüğümüz kurumlarla olumlu diyaloglar gerçekleştirdik. En önemlisi Çin ile kiraz alanında yapılan taslak protokol imza aşamasına geldi. Çinli tüketicilerin Türk kirazını sabırsızlıkla bekledikleri dile getirildi. Kiraz ürünün ardından sıra narenciye ve diğer yaş meyve sebze ürünlerine de gelecektir. Çin tarafı ülkemizle gerek süreci hızlandırmak gerekse bilgi paylaşımı adına seminer, çalıştay, teknik destek hususlarında ortak çalışmalar yapmak istemektedir" dedi.

Türkiye Yaş Meyve Sebze Sektörünün Çin UmuduTürkiye Yaş Meyve Sebze Sektörünün Çin Umudu

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler