YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Üstel’e gençlerden proje desteği

Lapta’ya park yapmak isteyen gençler harekete geçti.

Üstel’e gençlerden proje desteği

“Biz de park istiyoruz” diyen gençler Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel’i ziyaret ederek Lapta’ya park yapmak için geliştirdikleri projelerini anlattı.

Avrupa şehirlerinin her birinde içinde spor alanları, basketbol, hentbol ve tenis sahaları, yürüyüş ve bisiklet parkurları olan parklar bulunduğuna dikkati çeken gençler, Bakan Üstel’den projelerini gerçekleştirebilmek için destek istedi.

Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel’i ziyaretlerinde “Park isteyen gençler” adına konuşan Birsen Dolmacı, Lapta’ya, gençleri yalnızlaştıran bilgisayarların basından alıp biraraya gelmelerine ortam yaratarak sosyalleştirecek bir park kazandırmak istediklerinin altını çizdi. Bakan Üstel’e, Lapta’da hayata geçirmek istedikleri park projeleri için uygun boş bir Devlet arazisi bulduklarını da aktaran Dolmacı, bu alanın içinde spor alanları da olacak bir park haline getirilmek üzere ayrılmasını talep etti. Ayrılacak bu alanı ağaçlandırmak için fidana ve gerekli araç gerece ihtiyaçları olduğunu da ifade eden Dolmacı, projelerini duyurup destek toplamak için facebook’ta da sayfa açtıklarını ve bu amaçla biraraya gelen çekirdek ekiplerinin 16 kişiden oluştuğunu bildirdi ve projelerini Bakan Üstel’e takdim etti.

Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel de gençleri insiyatif alıp böyle bir proje geliştirdikleri için kutlayarak ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarının altını çizdi.

İşe park yapılmak istenen arazinin durumunun araştırılması ile başlamak gerektigini ifade eden Üstel, burasının müsait olmaması durumunda bu projenin hayata geçirilmesi için yine Lapta ve bolgesinde baska bir yer bulunabileceginin altını cizdi. Üstel, ziyarette hazır bulunan Müsteşarı Sahap Aşıkoğlu’nun bu konuyla bizzat ilgileneceğini ve Bakanlık olarak da gençlerden gelecek bu gibi faydalı ve yaratıcı projelere açık olduklarını belirtti. Üstel, gençlerin büyük bir eksikliği giderecek Lapta’ya Park Projesi’nin kağıt üzerinde kalmaması ve proje üretecek diğer gençlerin motive edilmesi için kendisinin de elinden geleni yapacağını, fidan bulunmasında hiçbir sıkıntı olmadığını vurguladı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler