YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yasa Dışı Dinleme Davasında Tutuk Emniyet Mensuplarına Tahliye

İbrahim MAŞE/ MERSİN, Mersin 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 66 sanığın yargılandığı davanın ikinci celsesinde, tutuklu sanıklar Mersin eski Kaçakçılık ve

Yasa Dışı Dinleme Davasında Tutuk Emniyet Mensuplarına Tahliye

İbrahim MAŞE/ MERSİN, Mersin 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 66 sanığın yargılandığı davanın ikinci celsesinde, tutuklu sanıklar Mersin eski Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Suat Dağlı, emniyet mensupları Bekir Kaymakçıoğlu, Ahmet Şanverdi, Erdem Kaymaz ve Hüseyin Avcı ile diğer sanakların avukatları hazır bulundu. 8 saat süren duruşmada, tutuklu sanıklar Suat Dağlı, Ahmet Şanverdi, Bekir Kaymakçıoğlu, Hüseyin Avcı ve Erdem Kaymaz ifadelerini verdi.
Duruşmada ilk olarak ifade veren Suat Dağlı, savunmasında, "İddia edildiği üzere legal yada illegal bir yapı içerisinde bulunmadım. Emniyet personeli arasındaki, astlık üstlük ilişkisi örgüt olarak değerlendirilmekte olup, örgütle herhangi bir ilgim yoktur. Görev sürem içerisinde herhangi bir dershane yada cemaat evinde bulunmadım. Hükümet aleyhine her hangi bir eylemde bulunmadım. Örgüt üyesi olmak suçuyla tutuklandım. İddia edilen terör örgütü ile herhangi bir ilgim yoktur" diye konuştu.
Savunmasında atılı suçu kabul etmeyen Ahmet Şanverdi ise "Her ne kadar hakkımda silahlı terör örgütü üyeliği iddia ediliyor ise de bu suçlamayı kabul etmiyorum. Emniyet içerisindeki hiyerarşik yapı ve silah kullanma yetkisi silahlı örgüt olarak değerlendirilmiştir" dedi.
Hakkında iddia edilen suçlamaları reddeden Bekir Kaymakçıoğlu da, "Hakkımda silahlı terör örgütü üyesi olduğum iddia ediliyorsa da örgüt üyesi olduğuma dair herhangi bir delil yoktur ve örgüt ile de ilgim yoktur. Ben görevim gereği üst amirlerimin emirlerini yerine getirdim" diye konuştu.
Silinmiş belgeler ile ilgili olarak hakkında yapılan idari soruşturma neticesinde ihraç edildiğini vurgulayan Hüseyin Avcı, daha sonra da tutuklandığını, iddia edilen örgüt suçlaması ile herhangi bir ilgisinin olmadığını, hükümetin aleyhine olarak herhangi bir eylemde bulunmadığını ve örgüt adına işlem yapmadığını söyledi.
Örgüt suçlamasını kabul etmeyen Erdem Kanmaz da, "Atılı suçun unsurları gerçekleşmediği gibi bu suçla ilgili hakkımda hakkımda herhangi bir delilde belirtilmemiştir. CMK'nın 135 ve 140 maddeleri kapsamında teknik ve fiziki takipler yapılmaktadır. Bu suçlamaya maruz kaldığım halde, hakkımda bu yönde alınmış herhangi bir karar ve yapılan takipte bulunmamaktadır" diyerek kendini savundu.
8 saat süren duruşmada savunmaların ardından 5 tutuklu, adli kontrol şartı ile tahliye edildi. Tahliye kararı haberini alan tutuklu yakınları gözyaşlarına boğuldu. Birbirlerine sarılarak sevinç gözyaşları döken aileler, telefonla yakınlarını arayarak mutluluklarını paylaştı.

Yasa Dışı Dinleme Davasında Tutuk Emniyet Mensuplarına TahliyeYasa Dışı Dinleme Davasında Tutuk Emniyet Mensuplarına TahliyeYasa Dışı Dinleme Davasında Tutuk Emniyet Mensuplarına Tahliye

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler