YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yeni teşvik sistemi Mersin iş dünyasını umutlandırdı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan yeni teşvik sistemi Mersin iş dünyasını umutlandırdı....

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan yeni teşvik sistemi Mersin iş dünyasını umutlandırdı.

Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ahmet Akkurt, Türkiye genelinde uygulanacak Yeni Teşvik Paketinin ülkenin ihtiyacı olan stratejik yatırımları desteklemesi bakımından önemli olduğunu vurguladı.

Türkiye genelinde 6 bölgeye ayrılan ve ilk olarak bölgesel değil il bazlı bölgesel teşvik sistemi uygulamasının son derece önemli olduğuna dikkat çeken Akkurt, “Çünkü bu sistemde, illerin, bölgesel dağılımındaki yerleri, uygulama sırasında TÜİK’in periyodik çalışmalarıyla elde edilecek, ilerleme olmaması veya ilerleme olması gibi verilere göre listedeki yerleri değişebilecek” diye konuştu.

Yeni teşvik sisteminin Mersin’in 2023 hedefi için lokomotif olacağının vurgulayan Akkurt şöyle devam etti: “Çukurova Kalkınma Ajansı sınırları dahilinde olan ve birlikte büyümeyi hedefleyen Mersin ve Adana, Doğu ve Güneydoğu illerimizden en fazla göç alan illerdir. Bu iki ilin gelir düzeyine bakılmaksızın, istihdam açığı, sosyal yaşamı iyileştirme, sosya ekonomik yapısı gibi unsurlarının da göz önünde bulundurularak 3. bölge kapsamına alınması bu iki ilde yaşayan vatandaşlarımızın, bölgeler arası gelişmişlik sorununun çözümüne katkı sağlayacağı gibi, ülkemizin 2023 yılı ihracat hedefine ulaşmasında da lokomotif görevi görmede teşvik edici olacaktır.”

DEMİRAĞ: MERSİN HAK ETTİĞİ KONUMA GELEBİLİR

Mersin Girişimci İş Kadınları Derneği Başkanı Cavidan Demirağ ise yeni teşvik haritasında 3üncü bölgede yer alan Mersinin önceki dönemde 2. bölgede olmasından dolayı dezavantajlar yaşarken şimdi hak ettiği konuma gelebileceğini umduğunu kaydetti.

Yeni teşvik paketi ile Mersin in bir çok sorununun da çözebileceğini ifade eden Demirağ, şunları kaydetti: ”Lojistiğin yeni merkezi olan Mersinin bu destekle yeni yatırımları hızlandıracağı inanıyoruz. Gerek yapılacak olan Uluslararası Havalanı’nın, gerekse yeni yapılacak limanın bölgenin gelişmişliğine önemli katkı sunmasını bekliyoruz. Aynı şekilde, pakette yine stratejik sektör olarak seçilen turizme verilecek teşviklerin, Mersinin eski teşvik sisteminde Antalya ile aynı konumda olan dezavantajlı konumunu sona erdirdiğini görüyoruz.”

Yeni teşvik haritasında 3`üncü bölgedeki yer alan Mersin eskiye nazaran daha adil ve hak ettiği teşviklere ulaşabilecek bir konuma geldiğini vurgulayan Demirağ “Bu, Mersin ekonomisi için tarihi bir aşamadır. Yeni teşvik sistemiyle, Mersin yıllardır içinde olduğu üvey evlat konumundan kurtulmuştur. Dolayısıyla bu durumu Mersin iş dünyası önemli bir fırsat olarak kullanmalıdır.” diye konuştu.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler