YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bodrum'da "gerçeği Aratmayan" Tatbikat

Bodrum'da İtfaiyeci Haftası etkinlikleri kapsamında bir lisede düzenlenen tatbikatta, senaryo gereği okulun bahçesinde çıkan yangın söndürüldü, çatıda mahsur kalan kişi

Bodrum'da İtfaiyeci Haftası etkinlikleri kapsamında bir lisede düzenlenen tatbikatta, senaryo gereği okulun bahçesinde çıkan yangın söndürüldü, çatıda mahsur kalan kişi sedye ve halatlar yardımıyla kurtarıldı.

Bodrum Anadolu Lisesi'nin bahçesinde düzenlenen tatbikat öncesinde, okulun konferans salonunda Konacık Belediyesi İtfaiye Çavuşu Bünyamin Kalkan tarafından öğrencilere seminer verildi. Kalkan, seminerde itfaiyenin tanımı, görevleri ve hangi durumlarda aranması gerektiği konularında bilgiler aktardı.

Daha sonra senaryo gereği okulun bahçesinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ve çatıda mahsur kalan kişi sedye ve halatlar yardımıyla kurtarıldı. Bu sırada 112 Acil Servis ekipleri de hazır bekletildi.

Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, gazetecilere yaptığı açıklamada, tatbikatın başarılı geçtiğini, benzer uygulamalı eğitimleri sürdüreceklerini söyledi.

Okullarda düzenlenen yangın ve arama kurtarma eğitimlerini önemsediklerini belirten Tosun, "Belediye olarak ne kadar uğraşırsak uğraşalım, öğrenciler ve gençler bu eğitimleri almazsa ve bilinçlenmezse başarılı olamayız. Gözümüzün önünde kocaman iş yerleri, binalar yanıyor ve can kayıpları yaşanıyor. Bu anlamda bu tür çalışmaları çok anlamlı buluyoruz. Bu eğitimler öğrencilerin belleklerinde yer edinecek ve fayda sağlayacak" dedi.

Okul Müdürü Süleyman Özcan ise uygulamalı eğitimin öğrencilere katkı sağlayacağına inandığını kaydetti.

Eğitime katılan öğrencilerden Çiğdem Aydın, tatbikat sırasında özellikle itfaiyenin ve ambulansın siren seslerinden dolayı heyecanlandığını, ancak tatbikatı başarılı bulduğunu ifade etti.

Bu arada tatbikat sırasında öğrencilerin arasına giren yavru bir fare, kısa süreli panik yaşanmasına neden oldu.

Muhabir: Gökmen Yüce

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler