YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Camiler Ve Din Görevlileri Haftası

Milas Müftüsü Uğur Kocabaş, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın bu yılki temasının "Engelsiz cami, engelsiz ibadet" olacağını söyledi.

Milas Müftüsü Uğur Kocabaş, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın bu yılki temasının "Engelsiz cami, engelsiz ibadet" olacağını söyledi.

Kocabaş, 1-7 Ekim tarihlerinde kutlanan "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" kapsamında ilçede çeşitli etkinlikler düzenleneceğini bildirdi.

Etkinliklerdeki amacın camilerin toplumun sosyal ve dini hayatının vazgeçilmez unsurları arasında yer aldığına dikkati çekmek olduğunu vurgulayan Kocabaş, bu alanda din görevliler, öğrenciler ve vatandaşlara yönelik konferanslar düzenleneceğini belirtti.

Geçen yıl haftanın "Cami çocuk buluşması" temasıyla kutlandığını dile getiren Kocabaş, "Bu yılki temamız 'Engelsiz cami, engelsiz ibadet' olacak. Engelli, engelsiz, kadın, erkek, genç, yaşlı ve çocuklarımız camilerden mahrum kalmamalı" dedi. Kocabaş, ilçede tespit edilen engellilerin evlerinde Kur'an-ı Kerim ile din dersleri verileceğini kaydetti.

Ayrıca hafta etkinlikleri kapsamında Cuma günü Milas İlçe Müftülüğü'nün yeni hizmet binasının da temel atma törenini gerçekleştireceklerini anlatan Kocabaş, binanın yapımı konusunda yardım sever insanların da desteklerini beklediklerini bildirdi.

Kocabaş, aynı gün Cumhuriyet Mahallesi Camisi'nin açılışını yapacaklarını kaydetti.

Muhabir: Mutlu Hazer

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler