YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fethiye yeni logosunu buldu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından İnoturizm Projesi kapsamında yapılan “Logo-Maskot ve Slogan Yarışması”...

Fethiye yeni logosunu buldu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından İnoturizm Projesi kapsamında yapılan “Logo-Maskot ve Slogan Yarışması” sonuçlandı. 2 aylık süreç sonunda Fethiye’nin sloganı olarak “Hayal et fazlasını yaşa” seçilirken, turkuaz renkli halka içerisine konulmuş iki adet yelkenliden oluşan tasarım da ilçenin yeni logosu oldu.
FTSO, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)’nın meslek kuruluşlarına yönelik sunduğu destek programı çerçevesinde turizmde yenilikçi hizmet ve ürün sunumuna yönelik İNOTurizm projesi hazırladı. Projeye yüzde 50 oranında hibe desteği sağlandı. Bu çerçevede oda tarafından Fethiye için yeni bir slogan, logo ve maskot yarışması düzenlendi. Fethiye’deki turizm anlayışını yansıtacak ve diğer tatil yörelerinden ayıracak logo ve sloganı belli oldu. 11 Nisan’da başlayan ve 1-24 Haziran tarihleri arasında halk oylamasına sunulan yarışma sonrasında, turkuaz mavisi halka içerisine 2 adet renkli yelkenli konularak oluşturulan tasarım Fethiye’nin yeni logosu oldu. Logonun tasarımcısı Yelken1212 rumuzlu yarışmacı bin 500 TL para ödülü ile ödüllendirilecek. Logo ve maskot yarışmasının ikincisi kaptan şapkası giydirilen Caretta-Caretta kaplumbağa olurken, üçüncü ise boynunda fotoğraf makinası ile tatile giden keçi maskotu oldu.
Birincinin 3 gece 4 günlük mavi tur ve dalış ile ödüllendirildiği slogan yarışmasının galibi ise ‘Hayal et fazlasını yaşa’ sloganı ile Spe14 rumuzlu yarışmacı oldu. Yarışmada ikinciliği ‘Alternatif tatile devam’ sloganı alırken, ‘Fethiye hayallerin ötesinde’ sloganı ise üçüncü oldu.

'DENİZ, KUM, GÜNEŞ DİYEREK TURİST GETİREMEZSİNİZ'
FTSO Başkanı Akif Arıcan, Fethiye’nin sadece deniz, güneş, kum eksenine dayalı bir anlayışla dünyadaki turizm merkezleri ile rekabet edemeyeceğini ifade etti. İlçede turizm hizmetlerinin ucuz turiste hitap eden, işletme maliyetlerini bile karşılayamayan bir noktaya geldiğini aktaran oda başkanı, bunun turizm işletmelerinin hizmet kalitesini düşürmesine ve kendilerini yenileyememesine neden olduğunu kaydetti. Teknolojinin gelişimi ile birlikte artık turistlerin paket tur yerine hobilerine ve ilgi alanlarına yönelik tatil seçeneklerini tercih ettiğini vurgulayan Arıcan şöyle konuştu: “Fethiye, pek çok alternatifi içinde barındırması sebebiyle bu tatil anlayışına son derece uygundur. Bu koşullarını turizm işletmelerinin yeni, farklı sıra dışı hizmet sunumu ile desteklemeleri halinde markalaşma yarışında öne çıkmak mümkün olabilecektir. Bu proje, Fethiye’nin turist nezdindeki 'ucuz tatil kenti' algısını 'yeni, farklı, özgün bir tatil kenti' olarak değiştirmeyi hedeflemektedir.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler