YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Göcek Koyları Için Umutlu Bekleyiş

Cavit AKGÜN / MUĞLA, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 'Göcek Koyları" olarak bilinen Akbük, Bedri Rahmi Dalaman Koylarını Kurtarma Platformu

Göcek Koyları Için Umutlu Bekleyiş

Cavit AKGÜN / MUĞLA, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 'Göcek Koyları" olarak bilinen Akbük, Bedri Rahmi Dalaman Koylarını Kurtarma Platformu Sözcüsü Erdoğan Karakuş, koyların bu şekilde ihale edilmesinin yanlış olduğunu belirtti. Karakuş, "Hali hazırda koylardaki işletmecilerle sözleşmelerin güncellenmesi gerekiyordu. Koylarda yapılması istenenler mevcut işletmecilerle tartışılsaydı bu kadar tepki almazdı. Bu koylar özelleştirilip büyük şirketlere geçtikten sonra ne tur tekneleri yanaşabilecek ne de halk buralardan faydalanabilecek" dedi.
"KAMU YARARI GÖZARDI EDİLMEKTE"
CHP Ortaca İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya ise, "Doğayla iç içe ve hiçbir yapı yapılmadan kullanılan, tarihi yapıları barındıran bu eşsiz coğrafi bölgelerin, holdinglere satılmasını istemiyoruz. Yapılaşmaya açılması halinde doğanın bozulup yerini beton yapılar alacağını biliyoruz. Tüm özellikler ve tehditler ihale sürecinde dikkate alınmamakta, eski uygulamaların aksine bu koyların 29 yıllığına kiralanmak istenmesi ile de kamu yararı göz ardı edilmektedir. Adaletin yerini bulacağına inanıyorum" diye konuştu.
"BU ŞEKİLDE İHALEYE VERİLECEK ÇOK KOY VAR"
Göcekli koy işletmecilerinin 30 yıllık hikayesini anlatan çevrecilerin avukatı Berna Ulutaş, "32 yıl önce bu aileler küçük gözlemeci gibi ufak tefek yerler açmış buraya. 30 yıl önce valilik, 'Sizi ortaklaştırıyoruz' demiş ve 4 koyu 4'er aileye vermiş. Toplam 16 aileyi bir işletmede birleştirmiş bir anlamda kooperatif gibi olmuşlar. Her koyda 4 aile işletmelerini çalıştırmış ama sonuçta 16'sı bir çatı altında toplanmış. Dalamanlı aileler ve Yörükler. Yıllardır ortaklar, bir işletme olarak devam ediyorlar. İl Özel İdare varken sorunsuz 30 yıldır buraları işletmişler. Ancak Özel İdareler kapanınca bu sorun da diğer yerlerdeki gibi ortaya çıktı. Çok fazla aileyi ilgilendiriyor çünkü bu bölgede çok fazla benzer koy var ve onlar da bu şekilde ihaleyle işletmeye verilecek" dedi.

FOTOĞRAF

Göcek Koyları Için Umutlu BekleyişGöcek Koyları Için Umutlu BekleyişGöcek Koyları Için Umutlu Bekleyiş

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler