YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İki Çocukları Da Hasta Olan Ailenin Yaşam Mücadelesi-Milas'ta Bir Konteynerde Yaşayan Ve Bir Çocukları Çiftcinsiyetli Olan, Diğer Çocuklarında Ise Böbrek Büyümerahatsızlığı Bulunan Yıldız Çifti Yardım Bekliyor

Milas'ta bir konteynerde yaşayan ve bir çocukları çift cinsiyetli olan, diğer çocuklarında ise böbrek büyüme rahatsızlığı bulunan Yıldız çifti yardım

Milas'ta bir konteynerde yaşayan ve bir çocukları çift cinsiyetli olan, diğer çocuklarında ise böbrek büyüme rahatsızlığı bulunan Yıldız çifti yardım bekliyor.

Ahmet-Naciye Yıldız çiftinin bugün 1.5 yaşında olan, 7 ay 20 günlükken erken doğumla dünyaya gelen ve "Kılıç" adını verdikleri çocuklarının çift cinsiyetli olduğu anlaşılmıştı. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde yapılan muayenesinde Kılıç bebeğin küçük yaşta ameliyat olamayacağı, ameliyat için büyümesi gerektiği belirtildi.

Yıldız çiftinin 5 ay önce dünyaya gelen ve "Remziye" adını verdikleri ikinci bebeklerinde ise böbrek büyümesi olduğu belirlendi. Remziye bebek de ilaç tedavisi görüyor.

Memleketi Elazığ'da yaklaşık 2 yıl önce bir aracın çarpması sonucu bir gözünün tamamen, diğer gözünün de yüzde 80 oranında görme yetisini kaybeden Ahmet Yıldız, iş bulmak amacıyla birkaç ay önce ailesiyle Muğla'nın Milas ilçesine geldi. Avşar köyünde tarım arazisinde çalışmaya başlayan Ahmet Yıldız, eşi ve çocuklarıyla arazi sahibinin verdiği konteynerde yaşamaya başladı.

Ahmet Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, devletin 3 ayda bir engellilere verdiği 635 liralık maaşla hayatlarını sürdürmeye çalıştıklarını söyledi.

Çalıştıkları tarım arazisinin sahibi tarafından sağlanan 20 metrekarelik bir konteynerde yaşam mücadelesini verdiklerini anlatan Yıldız, "Çocuğum Kılıç çift cinsiyetli olarak dünyaya geldi. Doktorlar şu an için tedavi şansının mümkün olmadığını, ameliyat için büyümesi gerektiğini söyledi. Yeni dünyaya gelen bebeğimizde de böbrek büyümesi var" dedi.

Ailesini geçindirmekte zorlandığını belirten Yıldız, "Çocuklarımın tedavisi hastanelerde ücretsiz yapılıyor. Ama zaman zaman çocuklarıma yiyecek ekmek bulmakta bile zorlanıyorum. Hayırseverlerden yardım bekliyorum" diye konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler