YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kuyuya Düşen Porsuğu Akut Ekibi Kurtardı

Yaşar ANTER / BODRUM Çiftçi Mehmet Özsarı dün Gümüşlük Mahallesi'ndeki mandalina bahçesindeki 15 metre derinliğindeki su kuyusunun pompasının bulunduğu bölüme bir

Kuyuya Düşen Porsuğu Akut Ekibi Kurtardı

Yaşar ANTER / BODRUM Çiftçi Mehmet Özsarı dün Gümüşlük Mahallesi'ndeki mandalina bahçesindeki 15 metre derinliğindeki su kuyusunun pompasının bulunduğu bölüme bir porsuğun düştüğünü fark etti. Özsarı,hayvan buradan çıkamayınca bugün Bodrum Belediyesi ve AKUT Bodrum ekibinden kurtarılması için yardım istedi. Dört kişilik AKUT Bodrum ekibi, kuyunun ağız kısmının 3 metre aşağısındaki su pompasının bulunduğu bölümde mahsur kalan hayvanının kurtarılması için operasyon başlattı.
Önce ekipten Ulaş Akman, iple kuyuya inip, porsuğu fileli kepçe ile yakalamak istedi. Uzun süre kepçeye alınamayan porsuk AKUT ekibine zor anlar yaşattı. Yaklaşık 20 dakikalık bir çaba sonucu kepçeyle yakalanan porsuk, fileyi parçalayıp, kurtuldu. Bunun üzerine Akman, yaklaşık 17 kiloluk porsuğu yakalamak için çift kat yapılan ağ kullandı.
Ağın içine girmesi sağlayan porsuk yakalanıp, halat yardımıyla yukarı çekildi. Bir süre sakinleşmesi beklenen porsuk, daha sonra doğal ortamına bırakıldı.
Bahçe sahibi Özsarı, porsuğu kurtaran AKUT ekibine teşekkür edip, "Bir gün önce porsuğu kuyuda fark ettim. Kuyunun duvarlarını eşeleyerek çıkmaya çalışmış ama başarılı olamamıştı. AKUT ekibi, 1 saatlik bir çaba sonucu hayvanı kurtardı. Porsuğun kuyunun suyla dolu bölümüne düşmemesi büyük şans" dedi.
AKUT Bodrum Üyesi Hatice Öztürk ise kuyuda mahsur kalan porsuğu kurtarırken vahşi bir hayvan olması nedeniyle zorlandıklarını vurgulayıp, "Operasyon başarıyla tamamlandı. Porsuk, kurtarılıp, doğal yaşamına dönmesi sağlandı" diye konuştu.

Kuyuya Düşen Porsuğu Akut Ekibi KurtardıKuyuya Düşen Porsuğu Akut Ekibi KurtardıKuyuya Düşen Porsuğu Akut Ekibi Kurtardı

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler