YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Lüks Yat 'barbara' Ilk Seferini Bodrum'a Yaptı

Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), (DHA)- RUS milyarder Andrey Melnichenko'nun iki ay önce Hollanda'da denize indirilen 90 metrelik, 150 milyon dolar değerindeki

Lüks Yat 'barbara' Ilk Seferini Bodrum'a Yaptı

Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), (DHA)- RUS milyarder Andrey Melnichenko'nun iki ay önce Hollanda'da denize indirilen 90 metrelik, 150 milyon dolar değerindeki ultra lüks motoryatı 'Barbara', ilk seferini Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne yaptı. Hollanda'dan Akdeniz'i aşarak Bodrum'a gelen yata, 20 tankerden 300 ton akaryakıt ikmali yapıldı. Ünlü Rus milyarderin üç gün içerisinde yata gelip Bodrum'un cennet koyları ile Yunan adalarında tatil yapacağı öğrenildi.
Hollanda'da dünyaca ünlü yat tasarımcısı Sam Sargiovanni denetiminde Oceanco tersanelerinde iki yılda tamamlanarak iki ay önce denize indirilen, 90 metre uzunluğunda, 15 metre genişliğinde, çelik ve kurşun geçirmez gövdeye sahip, 'Barbara' isimli İngiliz bayraklı, ultra lüks motoryat ilk seferini Bodrum'a yaptı. Önceden 110 metrelik 'A' isimli yatıyla Bodrum'a tatile gelen Rus milyarder Andrey Melnichenko'nun, bu kez yeni yatıyla koyları gezeceği öğrenildi. 26 mil hıza ulaşan motoryatın, 27 personeli bulunduğu belirtildi.
AKARYAKIT TAKVİYESİ 5 SAAT SÜRDÜ
Bu sabah Yalıkavak Koyuna demirleyen motoryata, İzmir'den gelen 10 akaryakıt tankeri, yaklaşık 5 saatte 300 ton yakıt ikmali yaptı. Birçok turist, yat ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Yata ayrıca, Bodrum çarşı merkezinden 240 bin Euro'luk yiyecek içecek alışverişi yapıldığı öğrenildi. Melnichenko'nun üç gün içerisinde eşi Alexandra Nikoliç ile gelerek yatıyla açılacağı belirtildi.
"CİDDİ KATKILARI OLUYOR"
Bodrum Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Kaptan Arif Yılmaz, "Bu tür ultra lüks yatlar son yıllarda özellikle Bodrum, Marmaris ve Kuşadası'ndan depolarının tamamını doldurarak ekonomiye ciddi katkıda bulunuyor. Sadece akaryakıt almıyorlar, yiyecek içecek ve üzerlerinde getirdikleri helikopter benzeri araçlara teknik anlamda destek verebilecek şartlara sahip Ege kıyılarındaki ilçelerimizi tercih ediyorlar. Son olarak bu yatlardan birisinde düzenlenen doğum günü kutlaması için bir çiçekçiden 17 bin Euro'luk çiçek yaptırıldığını öğrendik. Bu yatlar, Ege kıyılarında her türlü hizmeti çok rahat ve Yunan adalarına oranla daha ekonomik buldukları için buraları tercih ediyorlar. Ekonomi ve esnafa da ciddi katkıları oluyor" dedi.

FOTOĞRAF
--- KUTU ---
MELNİCHENKO KİMDİR?
Rusya'nın en büyük kömür üretici şirketlerinden birinin sahibi Melnichenko, aynı zamanda ülkesinin önde gelen bankerlerinden birisi. 2006'da Yugoslavya'nın eski güzellik kraliçelerinden manken Alexandra Nikolic ile evlenen Melnichenko, düğünü için 37 milyon dolar harcamasıyla gündeme geldi. Çiftin Fransa'nın güneyinde gerçekleşen düğününde sahneye çıkan ünlülerden biri de Christina Aguilira'ydı. Ünlü yıldız düğünde söylediği üç şarkı için 3.6 milyon dolar almıştı.

Lüks Yat 'barbara' Ilk Seferini Bodrum'a YaptıLüks Yat 'barbara' Ilk Seferini Bodrum'a YaptıLüks Yat 'barbara' Ilk Seferini Bodrum'a Yaptı

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler