YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mahallelinin Baz Istayonu Tepkisi

Nilüfer DEMİR / BODRUM Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü'nden gerekli izinler alınarak Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl

Mahallelinin Baz Istayonu Tepkisi

Nilüfer DEMİR / BODRUM Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü'nden gerekli izinler alınarak Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından özel bir GSM operatörü firması ile yapılan protokolle Türkkuyusu Mahallesi'ndeki Bodrum Şehir Stadı'na baz istasyonu kurulması için bir süre önce çalışma başlatıldı.
Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri, mahalle sakinlerinin geçen 7 Temmuz'daki şikayeti üzerine kaçak ve ruhsatsız olduğu gerekçesiyle çalışmayı durdurup, mühürledi. Mühürlü alana dün gece totem görünümlü baz istasyonu direği dikildi. Baz istasyonu direğine sabah ise elektrik çekildi. Bu durum mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. Baz istasyonu için dikilen direğin önünde toplanan 20 civarında mahalle sakini çalışmaları durdurdu.
Türkkuyusu Mahallesi Muhtarı Bahattin Aşkın "Vatandaşa binbir zorlukla ve işlemlerin ardından verilen elektrik, kaçak ve ruhsatsız olan ve belediye tarafından mühürlenen alana nasıl olur da verilir anlayabilmiş değiliz. Mahallemizde baz istasyonu istemiyoruz" dedi.
Baz istasyonu kurulmak istenen yere 20 metre mesafede evi bulunan Bodrum Devlet Hastanesi eski Başhekimi Abdil Göçebe, "Baz istasyonları beyin tümörü yapıyor. Tepemizde bunu istemiyoruz. Hemen arkasında anaokulu var, yanında futbol sahası mevcut. İnsanlar koşacak, spor yapacak, tepelerinde elektromanyetik dalga veren alan olacak. Ne cep telefonu ne de baz istasyonu istemiyoruz" dedi. Açıklamanın ardından kalabalık olaysız dağıldı.
Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri ise, yapılan işlemin Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü'nden izinli ve onaylı olarak yapıldığını, cep telefonlarından daha zararsız olduğunu ve tesisin kullanımına izin verildiğini belirtti.

FOTOĞRAF

Mahallelinin Baz Istayonu TepkisiMahallelinin Baz Istayonu TepkisiMahallelinin Baz Istayonu Tepkisi

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler