YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mantar Toplamaya Gittiği Ormanda Tomruğun Altında Kaldı

Ergün TOS/ SEYDİKEMER, Olay, saat 15.00 sıralarında Muğla’nın Seydikemer İlçesi’ne bağlı Ortaköy Mahallesi Sazak Mevkii’nde meydana geldi. 28 yaşındaki Adnan Karagöz,

Mantar Toplamaya Gittiği Ormanda Tomruğun Altında Kaldı

Ergün TOS/ SEYDİKEMER, Olay, saat 15.00 sıralarında Muğla’nın Seydikemer İlçesi’ne bağlı Ortaköy Mahallesi Sazak Mevkii’nde meydana geldi. 28 yaşındaki Adnan Karagöz, eşi Çiğdem ile beraber mantar toplamak amacıyla gezintiye çıktı. İlçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Seydikemer Orman İşletme Müdürlüğü’nün kesim sahasında, kesilmiş haldeki 150 kilogramlık bir tomruğun üzerine basıp geçmeye çalışan Adnan Karagöz, dengesini kaybederek düştü. Eğimli arazide yerinden oynayan tomruk Adnan Karagöz’ün üzerine yuvarlandı.
‘HELİKOPTER DESTEĞİ İSTENDİ’
Tomruğun altında kalan Karagöz’ün sol bacağı diz kapağından kırıldı. Bunun üzerine Çiğdem Karagöz, 112 ekiplerinden yardım istedi. Ambulansla olay yerine gelen sağlık ekipleri arazinin çamurlu ve bozuk olması nedeniyle 3 kilometrelik mesafeyi yürüyerek kat etmek zorunda kaldı. Karagöz’ün yanına ulaşan ekipler, ilk müdahaleyi yaptıktan sonra jandarma, AFAD ve AKUT’tan destek talebinde bulundu. Ekipler olay yerine ulaştıktan sonra yaralının alınması için Dalaman Hava Meydan Komutanlığı’ndan helikopter desteği istendi.
‘ÜZERİME TOMRUK YUVARLANDI’
Bölgeye gelen askeri helikopterden halat yardımıyla aşağı inen bir asker, sedyeye bağlanan Adnan Karagöz’ü yukarı çekti. Bu sırada yer ekibi helikopterin rüzgarı nedeniyle ayakta durmakta zorlandı. Helikoptere alınan Karagöz Fethiye Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedaviye alındı. Karagöz’ün sağlık durumun iyi olduğu belirtildi. Helikoptere alınmadan önce konuşan Karagöz, “Çok üşüyorum. Üzerime tomruk yuvarlandı” dedi.
’11 KİŞİLİK EKİPLE YOLA ÇIKTIK’
AKUT Fethiye Ekip Lideri Fatih Işık, “Saat 16.00 civarında bize ihbar geldi. Bir vatandaşın ayağının kırıldığı ve dağda mahsur kaldığı bilgisi üzerine 11 kişilik ekiple olay yerine hareket ettik. Kazazedenin yanına ulaştığımızda üşüdüğünü söyledi. Bunun için üzerini örtüp ısınmasını sağladık. Helikopterin oluşturduğu rüzgardan etkilenmesin diye korumaya çalıştık” dedi.
Bölgede oturanlardan Mehmet Uçar ise, "Tomruğun üzerine bastığında kaymış ve üzerine yuvarlanmış. AKUT ve AFAD ekipleri geldi, helikopter bekliyoruz. 3 kilometrelik bir yol var. Ancak bölgeye yağmur yağdığı için çamur, geçmek neredeyse imkansız. Araçlar buraya gelemedi” diye konuştu.

Mantar Toplamaya Gittiği Ormanda Tomruğun Altında KaldıMantar Toplamaya Gittiği Ormanda Tomruğun Altında KaldıMantar Toplamaya Gittiği Ormanda Tomruğun Altında Kaldı

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler