YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Marmaris'te Bunaltan Afrika Sıcakları

Ali GÜNDOĞAN/MARMARİS Kent merkezindeki caddelere konumlandırılmış elektronik termometreler gölgede 40 dereceyi gösterdi. Artan nemle birlikte hissedilen sıcaklığın 45 dereceye ulaştığı

Marmaris'te Bunaltan Afrika Sıcakları

Ali GÜNDOĞAN/MARMARİS Kent merkezindeki caddelere konumlandırılmış elektronik termometreler gölgede 40 dereceyi gösterdi. Artan nemle birlikte hissedilen sıcaklığın 45 dereceye ulaştığı kentte, deniz suyu sıcaklığı 27 dereceyi buldu. Havuz başları, su parkları ve plajlar dolup taşarken, sokaklar boşaldı. Mavi bayraklı halk plajlarında yerli ve yabancı turistler renkli görüntüler oluşturdu. Afrika sıcak hava dalgasının etkisinden kurtulmak isteyen kimi turistler gün boyu denizden çıkmadı. Bazı tatilciler şemsiye altında denizden gelen esintiyle serinlemeye çalışırken, kimileri su sporlarında heyecan aradı. Kuzey Avrupa ülkelerinden turistler ise şezlongda sere serpe güneşlendi. Bazı tatilciler ise gün boyu çocuklarıyla denizde oyunlar oynayarak serinledi. Otel havuzları ve su parkları plajları aratmayan kalabalıklara sahne oldu. Su parklarında çeşitli büyüklükteki kaydırak ve havuzlarda turistler hem eğlendi hem serinledi.
MECBUR KALMADIKÇA DIŞARI ÇIKMAYIN
Muğla Halk Sağlığı Müdürü Uzman Doktor Mustafa Nuri Ceyhan, "Afrika sıcak hava dalgasına girdi. Yaşlı ve hastalar gündüz 11.00- 16.00 arası mecbur kalmadıkça dışarı çıkmasınlar. Dışarıda olanlar mutlaka bol miktarda su tüketmeli ve şapkasız dolaşmamalılar" dedi.
Kavuran sıcaklar nedeniyle ilçenin çeşitli noktalarına konumlandırılmış trafik ışıkları arızalandı. Özel hastane ve polikliniklere güneş çarpması nedeniyle 4 kişinin başvurduğu belirtildi.
İlçe Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, Afrika sıcak hava dalgasının etkisinin ay sonuna kadar süreceğini açıkladı.

Marmaris'te Bunaltan Afrika SıcaklarıMarmaris'te Bunaltan Afrika SıcaklarıMarmaris'te Bunaltan Afrika Sıcakları

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler