YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Marmaris'te Otel Kapısında Kalan Aileler Muhatap Bulamadı (2)

    BOŞALTILARAK FAALİYETİNE SON VERİLDİ Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, rezervasyon yaptıran tatilcilere ödeme yapmalarına rağmen hizmet vermeyen, ayrıca işletmecisi S.G. kayıplara karışan otel,

BOŞALTILARAK FAALİYETİNE SON VERİLDİ

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, rezervasyon yaptıran tatilcilere ödeme yapmalarına rağmen hizmet vermeyen, ayrıca işletmecisi S.G. kayıplara karışan otel, tamamen boşaltıldı. Marmaris İlçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya koordinesinde polis ekipleri ise otel içinde ve çevresinde yağma ve zarar verme olaylarına karşı güvenlik tedbiri aldı.

Otelin bulunduğu sokağın giriş ve çıkışları tutularak, gelen tatilciler başka tesislere yönlendirildi. Otelin elektrik ve suyu kesildi. İçeride bulunan içecek ve yiyecekler ise otelin mülk sahibinin talimatıyla, tatilcilerin konaklayacağı diğer tesislere aktarıldı. Kayıp işletmecinin arandığı belirtildi. Faaliyetine son verilen otelin kapısında belediye ve polis ekiplerinden oluşan görevliler bekliyor. Görevlilerin bayram boyunca gelecek olan vatandaşları, belirledikleri konaklama tesislerine yönlendirme yapacağı bildirildi. Bazı tatilcilerin otel lobisinde ve koridorlarında eşyalara zarar verdiği ve polis tarafından tutanak tutulduğu öğrenildi.

KRİZ ATLATILDI

Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Yönetim Kurulu Başkanı Bülbüloğlu, "Konaklama tesisinde bir dolandırıcılık olayıyla karşı karşıya kaldık. Otelciler olarak toplanarak, krizin aşılması için görüş alışverişinde bulunuldu. Otelin faaliyet halinde olması imkansızdı. Yetkili birimlerce faaliyetine son verdirilerek, belirlediğimiz nitelikli otellere bir günlüğüne bizim misafirimiz olarak kalacaklar. Bayramın birinci günü akşamından itibaren otelin niteliğine göre yaptırdığımız indirim ile 60-80 lira arasında ücret ödeyerek kalabilecekler. Kriz daha büyük boyutlara ulaşmadan Kaymakamlık, Emniyet, Belediye ve turizmcilerimizin elbirliğiyle atlatılmıştır" dedi.

Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel ise, "Durumu öğrendiğimizde oluşturduğumuz kriz masasıyla sorunların kısa sürede çözümüne gittik. Gece saat 04.00'den itibaren gelenler, başka otellere aktarıldı. Otelin faaliyetine son verdirip, kalan tatilcileri de başka otellere ücretsiz aktararak elektrik ve suyunu kesip mühürledik. Bir gün içinde kriz çözülmüştür. Konu ile ilgili İçişleri ve Kültür Turizm Bakanlığı bilgilendirilmiştir" dedi.

Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla), (DHA)

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler