YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MHP'li başkan, şikayet edeni kriminal takiple bulacak

Muğla'nın MHP'li Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, belediyeyi sahte isim ve imza ile İçişleri Bakanlığı’na...

MHP'li başkan, şikayet edeni kriminal takiple bulacak

Muğla'nın MHP'li Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, belediyeyi sahte isim ve imza ile İçişleri Bakanlığı’na şikayet edenleri bulmak için çok tartışılacak bir uygulama başlattı. Şikayet dilekçelerinin özel bir kriminal laboratuvarda inceleneceğini açıklayan Saatcı, yazanları bu şekilde bulmayı amaçlıyor. Fethiye Belediyesi, İçişleri Bakanlığı’na yapılan şikayetler doğrultusunda çok kez denetim geçirmişti.
Başkan Saatcı, sahte isim ve imza ile kendilerini İçişleri Bakanlığı’na şikayet edenleri bulup, yargı önüne çıkaracağını söyledi. Bakanlığa verilen şikayet dilekçelerini, incelenmesi için özel bir kriminal şirketine gönderdiklerini ifade eden Saatcı, sonuçların ellerine gelmeye başladığını, kısa zaman içinde de ilgililer hakkında iftira davası açacaklarını kaydetti.

DİLEKÇELERDEKİ YAZILAR BELEDİYE EVRAKLARIYLA KARŞILAŞTIRILIYOR
Bu isimleri kamuoyu ile de paylaşacaklarını anlatan Saatcı, gerekçesini şöyle açıkladı: “Bizim kimseye veremeyeceğimiz hesabımız yok. Ama bu şikayetlerle hem Fethiye Belediyesi’ne iftira atılıyor hem de boşa zaman kaybı yaşamamıza neden oluyorlar. Kurumsal olarak hakkımızı aramaya başladık. Yapılan şikayet başvurularındaki imza ve yazıların sahiplerini bulmak için bu başvuru dilekçelerini özel bir kriminal laboratuarına gönderdik. Belediyedeki evraklarla şikayet dilekçelerindeki yazıların bazılarının uyuştuğunu gördük. Sonuçlar elimize gelmeye başladı. Bu şikayetleri yapanları tespit edip yasal yolları kullanacağız.”

FETHİYE BELEDİYESİ SIK SIK İNCELEME GEÇİRDİ
Fethiye Belediyesi, 29 Mart seçimlerinden önce Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın bir gazete ve bir yerel televizyonu kiralayarak propaganda yaptığı iddiasıyla müfettiş denetiminden geçmişti. Yine aynı dönemde Kalepark, 2. Etap Sahil Bandı, Belediye Çarşısı ve Otogar ile ilgili İçişleri Bakanlığı’na gönderilen şikayet dilekçeleri sonrasında bakanlık müfettişleri belediyede incelemelerde bulunmuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler