YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Milaslı şoförler isyanda

Muğla ili, Milas ilçesinde, ilk ve ilköğretim okullarına taşıma sistemi kapsamında öğrenci taşıyan servis sürücüleri isyan noktasına geldi.

Milaslı şoförler isyanda

Muğla ili, Milas ilçesinde, ilk ve ilköğretim okullarına taşıma sistemi kapsamında öğrenci taşıyan servis sürücüleri isyan noktasına geldi.

DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI

Milas ilçesinde her sene çile haline dönen taşıma işinin bir türlü düzen almadığını belirten servis sürücüleri “artık dayanacak gücümüz kalmadı” dediler.

Taşıma sisteminin Milas ilçesinde bir türlü raya oturmadığını belirten şoförler sözlerine şöyle devam ettiler: “Her sene Milas ilçesinde yapılan ihalelerde problemler yaşanmaktadır. Yatırmış olduğumuz geçen seneye ait teminatlarımızı bile alamadık. Teminatlarımızı alamadığımız gibi, yeni ihale teminatlarını bile eş dosttan alarak zar zor yatırmaktayız. Teminatlarımız çözülmeden bizlerden yeni teminat yatırmamızı istiyorlar. Şu anda okullar açılalı 3 ay olmasına rağmen Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hiçbir ödeme yapılmamıştır. Araçlarımıza aldığımız mazotları bile borç harç içinde almaktayız. Artık benzin istasyonları bile mazot vermemeye başladılar. Bizler öğrencilerimiz mağdur olmaması için elimizden geleni yaparken, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bu konuda hiçbir çalışma yapmamaktadır. Artık dayanacak gücümüz kalmadı” dediler.

YENİ DOLAPLAR KADERLERİNE TERK EDİLDİLER

Milaslı şoförler sözlerine şöyle devam ettiler: “Şu anda Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde onarım ve bakım çalışmaları yapılmıştır. Daha bundan 4-5 ay önce Milas Hükümet Konağında geniş kapsamlı bir bakım ve onarım çalışması yapılmışken, şu anda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde yapılan bu çalışmayı doğru bulmuyoruz. .

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne daha yeni takılan dolaplar sökülerek yağmur altında kaderlerine terk edilmişlerdir. Bunlarda hiç mi vicdan yok. Yazıklar olsun. Yağmur altında kaderine terk edilen bu yeni dolaplar neden ihtiyacı olan okullara verilmemiştir. Devletin parasının nasıl çarçur edildiğinin en iyi kanıtı burada gözler önündedir. Tekrar yazıklar olsun. Bunu Milas kaymakamı Fuat Gürel bey görmüyor mu sorumlular hakkında gerekli yasal işlemleri derhal başlatmasını bekliyoruz.

KENDİLERİNE GELİNCE ÖDENEK VAR,

BİZLERE GELİNCE ÖDENEK YOK.

Bununla birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne sıfır kilometre araç alınmıştır. Kendilerine gelince her türlü ödeneği bulan kurum, bizlere gelince ödenek yok diyorlar. Bu nasıl adalet sistemidir. Kimsenin bizlerden aldıkları teminat paralarını bir sene sonra ödemesi de doğru değildir. Teminatlarımızı almadan, diğer ihalelerin teminatlarını yatırmak zorunda kalıyoruz. Hep yatırmış olduğumuz paralar içeride kalıyor. Yatırmış olduğumuz paralar bir sene boyunca kullanılmaktadır. Bu konuda savcılarımızı ve yetkili makamları göreve davet ediyoruz” dediler.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler