YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Muğla'da 113 Kaçak Ile 7 Organizatör Yakalandı

- MUĞLA'nın Milas ve Marmaris ilçeleri açıklarında son iki günde, 3 ayrı tekne ile yasadışı yollardan Yunan adalarına geçmeye çalıştıkları belirlenen yabancı

Muğla'da 113 Kaçak Ile 7 Organizatör Yakalandı

- MUĞLA'nın Milas ve Marmaris ilçeleri açıklarında son iki günde, 3 ayrı tekne ile yasadışı yollardan Yunan adalarına geçmeye çalıştıkları belirlenen yabancı uyruklu toplam 113 kaçak ile organizatör oldukları ileri sürülen 4'ü Ukraynalı, 7 kişi yakalandı.
Milas'ın Güllük Körfezi açıklarındaki Salih Adası önlerinde, geçen 10 Ekim'de saat 20.00 sıralarında, sahil güvenlik ekipleri şüphe üzerine bir tekneyi durdurdu. Teknede yapılan kontrolde 9'u Hindistan, 33'ü Bangladeş, 25'i Myanmar uyruklu toplam 67 kaçak ile organizatör oldukları ileri sürülen Ukrayna uyruklu 2 kişi yakalandı.
Bir gün sonra saat 06.00 sıralarında Güllük Körfezi'nde sahil güvenlik ekipleri, şüphelendikleri bir tekneyi durdurmak istedi. Ancak, teknenin kaptanı ekiplerin sesli ve görsel uyarılarına rağmen durmayıp, seyrine devam etmek istedi. Bunun üzerine ekipler, müdahale edip tekneyi durdurdu. Yapılan aramada biri İran, 27'si Suriye uyruklu toplam 28 kaçak ile organizatör oldukları sanılan Ukrayna uyruklu 2 kişi yakalandı.
Bir ihbarı değerlendiren Marmaris Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ekipleri de 11 Ekim'de saat 01.00 sıralarında içinde kaçakların bulunduğu belirlenen 'Checkmate-1' isimli sürat teknesini Turunç Koyu'nda durdurmak istedi. Ancak, ihtara uymayan sürat teknesi, kısa kovalamacanın ardından durduruldu. Teknedeki aramada 18 Suriyeli ile organizatör oldukları değerlendirilen 3 Türk yakalandı.
Yakalanan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu toplam 113 kaçak ile organizatör oldukları sanılan 4'ü Ukraynalı, 7 şüpheli polis ve jandarma ekiplerine teslim edildi.
Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığı tarafında yapılan yazılı açıklamada, kamu düzeninin sağlanması, göçmen kaçakçılığının önlenmesi ve insanların mağduriyetinden kazanç sağlayan insan kaçakçılarının yakalanmasına yönelik çalışmaların azim ve kararlılıkla süreceği bildirildi.

Muğla'da 113 Kaçak Ile 7 Organizatör YakalandıMuğla'da 113 Kaçak Ile 7 Organizatör Yakalandı

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler