YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Muğla'da 1200 Kişi Aynı Anda Zeybek Oynadı

MUĞLA (İHA) Muğla Üniversitesi'nin değişik bölümlerinde okuyan bin 200 öğrenci, Üniversite yerleşkesi içinde Fen Edebiyat...

Muğla'da 1200 Kişi Aynı Anda Zeybek Oynadı

MUĞLA (İHA) Muğla Üniversitesi'nin değişik bölümlerinde okuyan bin 200 öğrenci, Üniversite yerleşkesi içinde Fen Edebiyat Fakültesi meydanında aynı anda Harmandalı Zeybeği oynadı.

Muğla Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Halk Oyunları Koordinatörü Aydın Çelebi ve ekibi tarafından haftalardır prova çalışmaları devam eden oyun için bin 200 adet bayan ve bayanlar için tişört bastırıldı. Bayanlar beyaz, erkekler kırmızı tişört ile ve arkalarında Muğla Üniversitesi yazılı tişörtler ile gösteriye çıktı. Muğla Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ve CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir'in de izlediği gösteri için bastırılan bin 200 adet tişört dağıtımının ardından tişörtler yetmedi. Bin 200 öğrenci ortada folklor ekibinin bulunduğu daireler çizerek Harmandalı Zeybeğini oynamaya başladılar. Ahenk içinde başarılı bir oyunun sergileyen öğrenciler, oyunun sonunda Türk Bayrağı açıtlar.

Daha önce Üniversiteler arasında 730 öğrenci ile rekor Aydın Adnan Menderes Üniversitesinde iken, Muğla Üniversitesi bin 200 öğrenci ile oynadığı Harmandalı Zeybeği ile rekoru Adnan Menderes Üniversitesinin elinden aldı. Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, "Uzun bir süredir prova çalışması devam eden gösteri için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Öğretim Üyemiz Aydın Çelebi'nin başkanlığında sürdürülen çalışmalarda bin 200 öğrencimiz rekor kırarak gösteriyi tamamladı. Hedef önümüzdeki yıllarda bu rakamı attırmak istiyoruz. Bir sonraki yıl Kerimoğlu Zeybeği oynayarak bu rekoru kırmanızı bekliyorum" dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler