YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Muğla'da Yangın Söndürme Uçağı Göreve Başladı

Bodrum, Milas, çevre il ve ilçelerdeki yangınlara müdahale edecek amfibik yangın söndürme uçağı, Milas'ta göreve başladı.

Bodrum, Milas, çevre il ve ilçelerdeki yangınlara müdahale edecek amfibik yangın söndürme uçağı, Milas'ta göreve başladı.

Yangınlara müdahale etmek amacıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Türk Hava Kurumundan kiralanan 6 uçaktan birisi olan CL 215 tipi amfibik yangın söndürme uçağı, 1 Mayıs itibarıyla Milas-Bodrum Havalimanında konuşlandırıldı. Diğer uçaklar ise İzmir, Adana, Antalya ve Balıkesir merkezli olmak üzere görev yapacak.

Milas-Bodrum Havalimanında göreve başlayan yangın söndürme uçağında 1. pilot İsmail Çınar, 2. pilot Yücel Akyol, teknisyenler Erbil İlpars ve Mehmet Işık, orman koruma muhafaza memuru Ahmet Demirtaş ile yer hizmetlerinde Ergün Sabancı görev alacak.

Çınar, gazetecilere yaptığı açıklamada, her an yangın çıkacakmış gibi hazır vaziyette nöbet tuttuklarını söyledi. Herhangi bir yangın durumunda 7-10 dakika arasında kalkıp denizde suyu alarak yangına müdahale ettiklerini anlatan Çınar, "Uçağımızın su kapasitesi 6 ton. Suya köpük karıştırarak yangına müdahale ediyoruz. Denizden 12 saniyede 6 ton suyu uçağın tanklarına doldurabiliyoruz" dedi.

Milas Orman İşletme Müdürü Tayfur Kazakoğlu ise nasıl daha etkin bir çalışma yapılabilecekleri konusunda pilotlarla görüş alışverişinde bulundu.

Bu yıl yangın sezonunun 1 Mayıs itibarıyla başladığını belirten Kazakoğlu, 1 Haziran'da Milas-Bodrum Havalimanına ikinci uçağın da geleceğini, uçakların görev süresinin 30 Eylül'de biteceğini kaydetti.

Geçen yıl uçaklarla yangına müdahale edilmesinden başarılı bir yıl geçirdiklerini ifade eden Kazakoğlu, "Umarım çıkabilecek yangınları kısa sürede söndürürüz. Bölgedeki arozözlerimiz de yerlerine yerleştiriliyor. Milas ve Bodrum bölgesinde ekiplerimiz göreve başladı" diye konuştu.

Muhabir: Ferdi Aşıcı

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler