YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Stres ve sigara, kalp krizi riskini 30 yaş altına kadar indirdi

Fethiye Lokman Hekim Esnaf Hastanesi doktoru Süleyman Aysel, kalp krizi tanılarının artık 30 yaş altına...

Stres ve sigara, kalp krizi riskini 30 yaş altına kadar indirdi

Fethiye Lokman Hekim Esnaf Hastanesi doktoru Süleyman Aysel, kalp krizi tanılarının artık 30 yaş altına kadar düştüğünü söyledi. Kalp krizi riskinin dengesiz beslenme ve sigaraya bağlı olarak her geçen gün arttığına değinen Aysel, haftada bir balık ve her gün meyve yiyerek bu riskin azaltılabileceğini açıkladı.
Muğla’nın Fethiye ilçesinde önceki gün kalp krizi geçireren Tevfik Karabaş(28), kaldırıldığı hastanede yoğun bakım ünitesine bağlanarak tedavi altına alındı. Son 2 hafta içerisinde 30 yaş altı 3’ncü hastasına müdahale eden Fethiye Lokman Hekim Esnaf Hastanesi doktoru Kardiyoloji Uzmanı Süleyman Aysel, kalp krizi konusunda uyarılarda bulundu. Daha çok ileri yaşlarda görmeye alışkın oldukları kalp krizi rahatsızlıklarının artık genç hatta çocuk hastalarda görülmeye başlandığına dikkat çeken Aysel, bunun sebebi olarak ta stres ve sigara kullanımını gösterdi. Özellikle insanları stresten ve sigaradan uzak durmaları konusunda uyaran Dr. Süleyman Aysel, "Kalp hastalığından korunmak için stresten uzak durmalıyız. Haftada 3-4 gün 30 dakikalık tempolu yürüyüş yapıp aşırı yağlı ve tuzlu yiyeceklerden kaçınmalıyız. Haftada en az bir kere balık ve her gün meyve yiyerek kalp krizi riskini en aza indirebiliriz. Düzenli beslenmeye dikkat ederek aşırı kilolardan da kaçınarak kalp krizi riskini en aza indirebiliriz." dedi.
Öte yandan 28 yaşında kalp krizi geçirerek yoğun bakıma alınan Tevfik Karabaş’ın yoğun bakımdan çıktığı ve tedavisinin hala devam ettiği bildirildi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler