YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tarihi Kilisenin Içinde Çizecekler

Osman URAS/BODRUM Bodrum'da özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan, açık alanda çalışan çoğunluğu karikatürist ve ressam

Tarihi Kilisenin Içinde Çizecekler

Osman URAS/BODRUM Bodrum'da özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan, açık alanda çalışan çoğunluğu karikatürist ve ressam olmak üzere el sanatları ile uğraşanlar, bir süredir kendilerine gösterilecek yeri bekliyordu. Uzun yıllar İskele Meydanı'nda faaliyet gösteren sanatçılar, son 2 yıldır çalışma yapacakları yer konusunda sıkıntı yaşamaya başladı. Farklı noktalarda kendilerine yer bulmaya ve çalışmalarını sürdürmeye çalışan sanatçılar, geçen yıl Hilmi Uran Meydanı'ndaki duvar kalıntıları bulunan kilise etrafında bir araya gelmişti. Bu sezon içinse kendilerine yer gösterilmesini bekleyen sanatçılar, geçen hafta sonu tarihi Aya Nikola Rum Ortodoks Kilisesi'ne taşındı.
AYA NİKOLA RUM ORTODOSK KİLİSESİ
1780 Yılında yapılan, çökme tehlikesi olduğu gerekçesiyle 1969 yılında yıkılan Aya Nikola Rum Ortodoks Kilisesi'nin yıkıntısı üzerine inşa edilen ek yapı, sünger deposu, sinema olarak, son olarak da Halk Eğitim Merkezi olarak kullanılmıştı. Pamukkale Üniversitesi'nin çürük raporu vermesi üzerine kilise üzerine sonradan yapılan ekler bir süre önce yıkılmış ve duvarları gün yüzüne çıkarılmıştı. Kilisenin aslına uygun olarak yapılması ya da müze olarak kullanılması konusu gündeme gelirken bu yıl sanatçılara çalışma alanı olarak tahsis edildi. Bu durumdan şimdilik sanatçılar da burayı ziyaret eden turistlerde memnun kaldı. Tatilciler özellikle hava karardıktan sonra burada yoğunluk oluşturdu.
36 yıllık karikatürist Ali Şur, "Geçmiş yıllarda İskele Meydanı'nda bulunuyorduk. Geçen sene kilisenin duvarlarının dışındaki alanda çalıştık. Belediye Başkanımız bu yıl burayı tahsis etti. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Sanatçılar olarak mutluyuz. Birkaç gündür buradayız. Şu ana kadar olumlu tepkiler aldık. Bu çevreye de ayrı bir hareketlilik geldi. Umarım burada kalırız" dedi.
42 yıllık ressam Cengiz Çeliker ise "Bu kadar güzel bir yerde olmaktan çok mutluyuz. Turistler bu güzel atmosferde resim ve karikatür çizdirip, el sanatları çalışmalarını izliyor. Daha güzel olacağına inanıyorum" dedi. Çeliker, turizme katkı sağlamak için kış aylarında da istenirse duvarlara resim yapabileceklerini söyledi.
TATİLCİLER HAYRAN KALDI
İstanbul'dan tatile gelen nişanlı çift Korhan Kınalı ve Ayça Şahin, Belçika'dan gelen gurbetçi Muzaffer Güler ve ailesi çizdirdikleri karikatürlerinin kendileri için güzel bir anı olacağını söyledi.
Bakü'den tatile gelen Azeri kardeşler Günel Abbaszade ile Ferit Abbaszade de karikatürlerini gördüklerinde kendilerini gülmekten alamadı. Günel Abbaszade "Bodrum çok güzel. Eğlenceli ve huzurlu. Müthiş bir karikatürümüz çizildi. Evimizde başköşede duracak" dedi.

Tarihi Kilisenin Içinde ÇizeceklerTarihi Kilisenin Içinde ÇizeceklerTarihi Kilisenin Içinde Çizecekler

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler