YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TELEFON DOLANDIRICILIĞINI POLİS ENGELLEDİ

Ergün TOS/FETHİYE Fethiye'nin Yakacık Mahallesi'nde oturan Muhammet Arıkan'ı ev telefonundan arayan dolandırıcılar, kendilerini polis olarak tanıttı. Arıkan'a hesaplarının ele geçirildiğini

TELEFON DOLANDIRICILIĞINI POLİS ENGELLEDİ

Ergün TOS/FETHİYE Fethiye'nin Yakacık Mahallesi'nde oturan Muhammet Arıkan'ı ev telefonundan arayan dolandırıcılar, kendilerini polis olarak tanıttı. Arıkan'a hesaplarının ele geçirildiğini söyleyen dolandırıcılar, cep telefonu numarasını istedi. Bu kez cep telefonundan arayan dolandırıcılar Arıkan'a, telefonu kapatmadan bankaya gitmesini söyledi. Otomobiliyle evden çıkan Arıkan, dolandırıcıların telefonla savcı olarak tanıttıkları başka biriyle görüştürüldü. 36 kilometre boyunca telefonu kapatmayan ve sözde savcının talimatlarını yerine getiren Arıkan, banka hesabından 4 bin 880 lira çekti. Arıkan telefondaki kişinin talimatı doğrultusunda parayı verilen hesaba yatırmak üzere ATM önünde beklemeye başladı.
POLİS ENGEL OLDU
Arıkan evden ayrıldıktan sonra durumdan şüphelenen ailesi önce jandarmayı, ardından polisi aradı. İhbar üzerine harekete geçen Fethiye Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Arıkan'ın bulunduğu banka şubesine gitti. Banka çalışanlarının yardımıyla ATM önünde bekleyen Arıkan'a ulaşan ekipler, parayı dolandırıcıların verdiği hesaba yatırmasına engel oldu. Durumu anlayan dolandırıcılar ise telefonu kapattı.
Fethiye Asayiş Büro Amirliği'ne götürülerek ifadesine başvurulan Arıkan, kendini polis olarak tanıtan dolandırıcıların, savcı olduğunu söyledikleri bir kişiyle görüştürdüğünü anlattı. Sözde savcının tüm yol boyunca kendisiyle konuştuğunu kaydeden Arıkan, "Hesaplarındaki parayı çek, verdiğim hesaba yatır. Çünkü dolandırıcılar hesaplarını ele geçirmiş, biz polisle operasyon yapıp yakalayacağız' dedi. Fethiye'ye kadar da 36 kilometre boyunca telefonu kapattırmadı. Parayı çektim, yatırmadan önce polis engel oldu. Başıma gelenlerin bir başkasının başına gelmesini istemem" diye konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler