YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ünlü Sanatçılar 'kisebükü' İçin Kamera Karşısında

Yaşar ANTER-Nilüfer KANDIRMIŞ/ BODRUM, ETS Holding tarafından Gökova'nın cennet koylarından ve mavi yolculuğun başladığı ilk koy olan Kisebükü Adalıyalı Mevkii'ne yapılacak

Ünlü Sanatçılar 'kisebükü' İçin Kamera Karşısında

Yaşar ANTER-Nilüfer KANDIRMIŞ/ BODRUM, ETS Holding tarafından Gökova'nın cennet koylarından ve mavi yolculuğun başladığı ilk koy olan Kisebükü Adalıyalı Mevkii'ne yapılacak 490 oda, bin yatak kapasiteli Voyage Tatil Köyü projesine tepkiler sürüyor. Bodrum Belediyesi Hakan Aykan Trafo Kültür ve Sanat Merkezi'nde konuyla ilgili sivil toplum kuruluşları tarafından toplantı düzenlendi. Toplantıya Mavi Yol Girişimi Sözcüsü Filiz Dizdar, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz'ün de aralarında bulunduğu 40 sivil toplum kuruluşunun temsilcisi katıldı.
KISA FİLM GÖSTERİLDİ
Etkinlik öncesinde ünlü isimler Tarık Akan, Rutkay Aziz, Salih Kalyon, Fedon ve Akrep Nalan'ın yer aldığı kısa film gösterildi. Ünlü isimler filmde sırayla kameraya seslenerek "Bir Hediye, Türkiye için, dünya için, geleceğin için bir hediye. Bir hediye; bizim için, masmavi, yemyeşil, tertemiz bir hediye. Kisebükü mahvolmak üzere ama kendisini koruyamaz. Hepimizin, Kisebükü'nün sesi ol. Sesini duyuralım. Betona teslim etme, destek ol. Oradaki yaşamı sen kurtar, yağmacılara karşı tam bir destek içerisinde olmamız gerektiğine inanıyorum. Kıyılarımızı betonlaştırmayalım. Güzel Kisebükü'nü betona teslim etmeyelim" sözleriyle vatandaşları uyardı.
DOĞAL SİT ALANI VURGUSU
Ardından basın açıklamasını yapan Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, "Bu cennet doğal güzelliği, kesintisiz bitki örtüsü, doğal ormanı, kara ve denizde yaşayan canlıları ile yaban hayatının, geleceğimizin, yaşamımızın, sağlığımızın teminatıdır. Bu özellikleri ile doğal sit alanı olarak tescillenmiştir. Kissebükü-Adalıyalı bölgenin ilk sakinleri olan Leleglerden M.S. 6'ıncı yüzyıla kadar yaşayan halkların kesintisiz yerleşim yeri olmuştur. Bölgede Leleg, Karya, Bizans dönemlerinden kalma kalıntılar mevcuttur. Bu özelliği ile 1, 2 ve 3'üncü derece Arkeolojik Sit alanı olarak tescillenmiş ve imzaladığımız uluslararası sözleşmelerle 'Dünya Korunması Gerekli Kültür Mirası', 'Arkeolojik Miras' ve 'Arkeolojik Rezerv Alanı' kapsamına alınmıştır" dedi.
RANT PEŞİNDE KOŞANLARIN BÖLGE HAYALLERİNİ SÜSLÜYORMUŞ
Ülkede bakir koyların azaldığını söyleyen Demiröz, "Böyle bakir ve doğal koylar Türkiye'de hatta Akdeniz çanağında çok azdır ve süratle kaybolmaktadır. Bu nedenle tüm denizciler için cazibe merkezidir. Dünya mirası olan Kissebükü-Adalıyalı bu değerlerin bilincinde olan insanlar için korunması gereken bir cennet köşesidir. Ancak bu özellikleri ile rant peşinde koşan talancıların da hayallerini süslemektedir. 20 yılı aşkın zamandır yasa ve yönetmelikler gözardı edilerek keyfe ve siparişlere göre uygulamalar yapılarak, yasalar değiştirilerek, yetmediğinde yeni yasalar yapılarak çeşitli saldırılarla talan edilmeye çalışılmıştır" diye konuştu.
Bölgenin doğal ve tarihi SİT alanı olmasının hiçe sayıldığını söyleyen Demiröz, bölgenin 1/25000'lik çevre düzeni planında turizm merkezi olarak işaretlendiği, ancak planın iptal edildiğini söyledi. Yeniden bölgenin planlanarak 105 bin metrekarelik orman alanının, otel yapması için firmaya tahsis edildiğini söyleyen Demiröz, doğanın kimsenin malı olmadığını vurguladı.
ANKARA'YA GİDİLECEK
Demiröz'ün konuşmasının ardından toplantıyı izleyenler 'Yağmaya karşı omuz omuza' sloganları attı. Toplantıdan sonra başlatılan imza kampanyasında bir saat içinde 300 imza toplandı. Mavi Yol Girişimi sözcüsü Filiz Dizdar, gelişmelerin 'www.kissebuku.com' adlı internet sitesinden takip edilebileceğini, ayrıca ocak ayında Ankara'da siyasi parti temsilcileri ve hükümet yetkilileriyle görüşüleceğini sözlerine ekledi.

Ünlü Sanatçılar 'kisebükü' İçin Kamera KarşısındaÜnlü Sanatçılar 'kisebükü' İçin Kamera KarşısındaÜnlü Sanatçılar 'kisebükü' İçin Kamera Karşısında

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler