YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yunanistan 80 Mültecyi Iade Etti

- TÜRKİYE ile Avrupa Birliği arasındaki iade anlaşması gereği Yunanistan'daki 80 mülteci, deniz yoluyla Muğla'nın Milas İlçesi'ne gönderildi. AB ile Türkiye

Yunanistan 80 Mültecyi Iade Etti

- TÜRKİYE ile Avrupa Birliği arasındaki iade anlaşması gereği Yunanistan'daki 80 mülteci, deniz yoluyla Muğla'nın Milas İlçesi'ne gönderildi.
AB ile Türkiye arasında varılan anlaşmayla, 20 Mart 2016 tarihinden sonra Yunanistan'a geçen sığınmacıların iadesini öngören Geri Kabul Anlaşması kapsamında mülteci iadeleri sürüyor. Bugün sabah saatlerinde Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'ndan hareket eden feribot, öğle saatlerinde Milas'ın Güllük Körfezi'ne ulaştı. Feribottaki Mynmar, Somali, Eritre ve Afganistan uyruklu toplam 80 mülteci, parmak izleri alınıp ve kayıtları yapıldıktan sonra Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) tarafından sağlık kontrolünden geçirildi.
Mülteciler, işlemlerinin ardından otobüsleri bindirilip, sınır dışı edilmek üzere Kayseri'de toplam merkezine gönderildi.

Yunanistan 80 Mültecyi Iade EttiYunanistan 80 Mültecyi Iade EttiYunanistan 80 Mültecyi Iade Etti

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler