YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

49 yıllık esnafa ustalık kuşağı takıldı

Ahilik Haftası nedeni ile Muş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Orhan Demirtürkoğlu, yönetim kurulu üyeleri...

49 yıllık esnafa ustalık kuşağı takıldı

Ahilik Haftası nedeni ile Muş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Orhan Demirtürkoğlu, yönetim kurulu üyeleri ve yılın esnafı seçilen Sadi Çağlayan ile birlikte Muş Valisi Ali Çınar’ı makamında ziyaret etti. Muş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı tarafından 24. Ahilik Teşkilatı Haftası nedeni ile yılın ahisi seçilen Sadi Çağlayan’a ustalık kuşağı takıldı.
Ahilik Haftası kutlama programı çerçevesinde ilk olarak Muş Valisi Ali Çınar ziyaret edildi. Ziyaret sırasında Vali Çınar’a Ahilik teşkilatı olarak açıklama yapan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Orhan Demirtürkoğlu, Ahiliğin 13. yüzyılda kurulan bir esnaf örgütü olduğunu söyledi. Demirtürkoğlu, “Ahiliğin temel misyonu mükemmel fertler yetiştirerek mükemmel topluluklara ulaşmak, dünyayı düzene sokma yoluna yapışmak ve bu şekilde ‘insanlara ve insanlığa hizmet’ edebilmektir. Ahilik iş ahlakını savunan sermayeyi ve işçinin alın terini koruyan, akıl, ahlak, bilim, eğitim ve çalışma prensipleri üzerine kurulan günümüzün kooperatifçilik, sendikacılık sosyal güvenlik kalite ve fiyat kontrol sistemine benzer yönleri olan sivil toplum kuruluşlarından biridir.” şeklinde konuştu.
Muş Valisi Ali Çınar ise şu andaki esnaf odalarının geçmişinin Ahilik teşkilatı tarafından oluşturulduğunu belirterek şunları söyledi: “Sanatkarlar ve zanaatkarların yaptıkları üretimleri daha verimli yapmak, insanların memnuniyetini sağlamak üzere esnaf teşkilatları kurulmuş ve Ahilik şeklinde günümüze kadar gelmiştir. Şu andaki esnaf odalarımızın geçmişini Ahilik oluşturmaktadır. Ahilik ile esnaflara çok yüksek bir mesleki terbiye verilmiştir. Ahilik teşkilatı hem üretim hem de esnafların topluma yararlı ve faydalı olma konusunda da bir eğitim yuvası olmuştur. Biz yüzyıllar sonra bu teşkilatı yad ediyorsak eğer bilin ki geçmişte çok kıymetli bir süreç yaşanmış, güzel izler bırakılmıştır.”
Konuşmaların ardından 1962 yılından beri kayıtlı esnaf olan Sadi Çağlayan’a ahlaki, mesleki ve insanı başarılarından ötürü Vali Ali Çınar tarafından ustalık kuşağı takıldı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler