YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

9 çocuğu öldü, 5'i ölümle pençeleşiyor

Muş'un Malazgirt ilçesinde 1977'de evlenen amca çocukları olan Makbule ve Fadıl Altun çiftinin 9 çocuğu Wilson hastalığı nedeniyle öldü.

9 çocuğu öldü, 5'i ölümle pençeleşiyor

Muş'un Malazgirt ilçesinde 1977'de evlenen amca çocukları olan Makbule ve Fadıl Altun çiftinin 9 çocuğu Wilson hastalığı nedeniyle öldü.

İlk çocuklarını 1994 yılında hastalığına kurban veren ailenin hasta olan 5 çocuğu yaşam mücadelesi veriyor.

Muş'un Malazgirt İlçesi Aynalıhoca Köyü'nde Fadıl Altun (54), amcasının kızı Makbule Altun (51) ile 1977 yılında evlendi. Altun ailesi'nin 1980 yılında kucaklarına aldıkları kızları Latife, Wilson hastalığına yakalandı.

Altun ailesi Latife'yi 14 yaşında karaciğer ve beyinde fazla miktarda bakır birikmesiyle ortaya çıkan hastalık olan Wilson nedeniyle kaybetti. Kalıtsal olan Wilson hastalığı 14 çocuğunda tespit edilen Altun çifti, Latife'nin acısından hemen sonra Emine (14) 1996 yılında, Ömer'i (12) 1997 yılında Yunus (10) ve Ayşe Hanım'ı (14) 2004'te, Ebubekir (15) ve Hanım (15) ile Ömer'i (13) 2006'da ve 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Mehmet'i 2009 yılında kaybetti.

Ailenin hastalığa yakalanan 5 çocuğundan 20 yaşındaki Yusuf Altun Kırklareli'nde vatani görevini yapıyor. Hastalıkla boğuşan 15 yaşındaki İbrahim, 13 yaşındaki İsmail, 10 yaşındaki Fatma ile 7 yaşındaki Ebubekir Altun'un Ankara'da Sami Ulus Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde periyodik olarak tedavileri sürüyor.

Ailenin geçimini yaz aylarında çobanlık yaparak sağlayan baba Fadıl Altun, Malazgirt Kaymakamlığı'nın desteğiyle çocuklarının ilaçlarını aldığını belirtti. Çocuklarının gözlerinin önünde hastalıkla mücadelesine dayanamadığını ifade eden Fadıl Altun, tedavi için yardım eli uzatılmasını beklediğini söyledi.

Acılı annenin ağbisi olan Köy muhtarı Aydın Altun da, "Yıllar önce büyük bir mutluluk ile bu aileyi evlendirdik. Fakat ard arda gelen bu acılar onlar gibi tüm köyü üzüyor. Mezarlıkta en çok cenazesi bulunan aile oldu. 9 çocukları öldü, 5 çocukları hasta. Yardımseverlerin tedavi yardımında bulunmasını istiyoruz" dedi.

Habertürk

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler