YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bulanık'ta Yeni Devlet Hastanesinin Devir Işlemleri Sürüyor

Bulanık'ta yapımı tamamlanan yeni devlet hastanesinin devir işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

Bulanık'ta yapımı tamamlanan yeni devlet hastanesinin devir işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

TOKİ kontrol mühendisi Metin Yoldaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, yapımı tamamlanan 100 yataklı yeni devlet hastanesinin devir işlemlerinin sürdüğünü belirtti.

Hastanenin bir aydır geçici kabulünün yapıldığını, ancak Sağlık Bakanlığı'ndan gelen yetkililerin hastanede incelemelerinin devam ettiğini ifade eden Yoldaş, şöyle konuştu:

"Bakanlıktan gelenlerle hastanedeki eksiklikleri gözden geçiriyoruz. Hastane başhekiminin istemesi halinde, yeni hastaneye girebilir. Yeni yapılan bir binada eksiklikler çıkabilir. Yüklenici firma bir yıla kadar bu eksiklikleri gidermek zorunda. Bakanlıktan gelenlerle eksikleri tespit edip, ilgili kurumlara bildireceğiz."

Hastanen çatısı için gerekli izolasyonların yapıldığını ve herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını bildiren Yoldaş, teraslardaysa su kaçırmanın söz konusu olmadığını ifade etti.

Yoldaş, "En ufak aksilikte 1 yıl boyunca hastane müteahhidi sorumlu olacak ve eksiklikler müteahhit tarafından giderilecek. Hastanede ciddi bir sorun görmedik" dedi.

Sağlık Bakanlığı'nda görev yapan inşaat mühendisi Yunus Öztürk ise, hastanenin temelinde çökme yaşandığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, hastanenin temelinin sağlam olduğunu kaydetti.

Hastane Müdürü Hüseyin Haydaroğulları da, bakanlıktan gelen ekibin inceleme yaptığını ifade ederek, en ufak bir hatayı bile kabul etmediklerini dile getirdi.

Haydaroğulları, "Hastanenin sorunsuz bir şekilde teslim edilmesini istiyoruz. Buraya devlettin milyonları harcandı. Hastane binasında ciddi bir sorun yok" diye konuştu.

Muhabir: Mehmet Fideyil Temel / Şener Toktaş

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler