YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İş Adamları Muş'a Çıkarma Yapıyor

Muş Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şihmus Sinecem, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın, 150 iş...

İş Adamları Muş'a Çıkarma Yapıyor

Muş Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şihmus Sinecem, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın, 150 iş adamıyla birlikte Muş'a geleceğini söyledi.

Makamında gazetecilere açıklamalarda bulunan Şihmus Sinecem, son çıkan teşvik yasasının çok önemli olduğunu söyledi. Cumhuriyet tarihinden bu yana bölge için böyle bir yasa çıkarılmadığını ifade eden Şihmus Sinecem, yasayla birlikte bölgeler arası kalkınmışlığı ortadan kalkacağını tahmin ettiklerini kaydetti. Yatırımcıların bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerektiğinin altını çizen Sinecem; "Gerçekten 2009 yılında çıkan teşvik yasının yatırımcılarımıza çok fazla etkili olduğunu inanmamıştık. Bu konuda çok sayıda eleştirimiz oldu. Bölgeler arasındaki farklılıkları oltadan kaldırmak amacıyla 2009 yılındaki teşvik yasası Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki illerimize yarar getirmediğini ve illerimize yatırımcıların gelemeyeceklerini yönünde zaman zaman eleştiri anlamında demeçlerimiz olmuştu. Ancak hükümetin 2012 yılında almış olduğu teşvik yasasını gerçekten bölgemiz için kaçınılmaz bir fırsat olarak değerlendiriyorum" dedi.

Yasanın bölge için hazırlandığını vurgulayan Sinecem şöyle konuştu;

"Bu nedenle buraya yatırım yapıldığı takdirde çok iyi kazanç elde edileceğine inanıyorum. Bu fırsatı çok iyi değerlendirmemiz lazım. Bu fırsatı kaçırmamamız gerekiyor. Bölgemizde ulaşım, sağlık, eğitim, tarım ve hayvancılık alanından en elverişli bir bölgedir. Bu yatırımcıları bu bölgeye getirmek bizim görevimizdir."

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın 150 iş adamıyla birlikte 8 Haziran 2012 günü Muş'a geleceğini belirten Sinecem, gelecek yatırımcılara bölgenin iyi tanıtılması gerektiğini söyledi. Sinecem şunları kaydetti;

"Teşvik yasası kapsamında 6. bölge olarak alınan bölgemizin kalkınmasına büyük bir vesile olacaktır. Daha önce çok sayıda yatırımcı Muş'a geldi ancak teşvik yasasının yetersiz olduğu için geri gittiler. Çin'e yatırım yapmak için giden iş adamlarımızın bundan sonra bu bölgeye yatırım yapacaklarını inanıyorum. Çünkü bu çok önemli bir yasadı. Faiz oranları yüzde 50 civarında bir düşüş olacaktır. Bundan sonra buraya yatırım yapan yatırımcıların Çin'den daha fazla kazanç sağlayacaktır."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler