YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

‘İslam’ın ilk mabedini peygamberimiz inşa etmiştir’

Muş İl Müftüsü Hasan Atlı, İslam’ın ilk mabetleri Kuba Mescidi ile Mescid-i Nebi olarak bilinen...

‘İslam’ın ilk mabedini peygamberimiz inşa etmiştir’

Muş İl Müftüsü Hasan Atlı, İslam’ın ilk mabetleri Kuba Mescidi ile Mescid-i Nebi olarak bilinen Medine Mescidi’nin Hz. Peygamber ve Sahabiler eliyle yapıldığını söyledi.
1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri haftası kutlama etkinlikleri Muş’ta başladı. Hafta boyunca yapılacak etkinlikler ile ilgili bir basın bilgilendirme toplantısı düzenleyen Hasan Atlı, Muş İl Müftülüğü olarak Camiler ve Din Görevlileri haftasını mahiyetine uygun bir şekilde kutlayacaklarını kaydetti.
İl Müftüsü Atlı, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, camilerin ve din görevlilerinin, dini, milli ve sosyal hayattaki önemini dikkate alarak ülkemizde 1986 yılından itibaren, her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasındaki haftayı ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ olarak kutladığını vurguladı.
Mabetlerin varlık kökeninin ilk insana kadar dayandırıldığını belirten Atlı, “Dünya milletlerine baktığımızda, semavi din mensuplarının veya diğer din mensuplarının hemen hepsinin kutsal kabul ettikleri mabetleri mevcuttur. Bilindiği gibi İslam’ın ilk mabetleri Kuba Mescidi ile Mescid-i Nebi olarak bilinen Medine Mescidi bizzat Hz. Peygamber (s.a.v.) ve Sahabiler eliyle yapılmıştır. Bu kutsal yapıların temelinde, bizzat Hz. Peygamber (s.a.v.)'in alın terleri ve el emekleri mevcuttur. Hz. Peygamber (s.a.v.)'in, Medine’ye gelir gelmez, cami yapımını her işe takdim ederek ele alması, hiç şüphesiz camii müessesesine verilen önemin açık göstergesidir.” dedi.
Camilerin, sosyal hayatın temel taşları olduğunu hatırlatan İl Müftüsü Hasan Atlı, camilerin ilim ve irfan yuvaları olduğunu kaydetti.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler