YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kaçırılan asker, kendi çabasıyla kurtuldu

Diyarbakır'da yol kesen teröristler tarafından kaçırılan Aykut Çelik, PKK'lıların elinden kaçarak kurtuldu.

Kaçırılan asker, kendi çabasıyla kurtuldu

Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır-Muş karayolunda arasında 12 Ağustos'ta yol kesip kimlik kontrolü yapan PKK'lılar tarafından Kaymakam adayı Kenan Erenoğlu ile birlikte kaçırılan asker Aykut Çelik'in, PKK'lıların elinden kaçarak telefonla jandarmayı aradığını ve jandarmanın kendisini bulunduğu yerden açıkladı.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, bugün öğle saatlerinde jandarmanın 156 nolu ihbar hattını arayan bir kişi, 12 Ağustos'ta PKK terör örgütü tarafından kaçırılan asker Aykut Çelik olduğunu ve PKK'lıların elinden kaçtığını belirterek, jandarmanın gelip kendisini almasını istedi. Telefon çağrısının geldiği Kulp- Hazro ilçeleri arasında bulunan bir noktaya giden jandarma ekipleri Aykut Çelik'i sağ olarak teslim aldı. Kulp İlçesi'ne getirilen asker daha sonra İl Jandarma Komutanlığı'na gönderildi.

Açıklamada, asker Çelik'in yapılan ilk sağlık muayenesinde herhangi bir sağlık sorunu olmadığı belirtilerek, soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.

Açıklamada, asker Aykut Çelik ile birlikte kaçırılan Kaymakam adayı Kenan Erenoğlu ile ilgili araştırma ve operasyonel çalışmaların devam ettiği vurgulandı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler