YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Muş’ta akademisyenler camii cemaatini eğitecek

Muş Müftüsü Hasan Atlı, Alparslan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde görevli akademisyenlerin haftada üç gün camilerde hadis,...

Muş’ta akademisyenler camii cemaatini eğitecek

Muş Müftüsü Hasan Atlı, Alparslan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde görevli akademisyenlerin haftada üç gün camilerde hadis, tefsir ve irşat dersleri vereceğini söyledi.
Hasan Atlı, 1–7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri haftası nedeni ile birçok etkinlik düzenleyeceklerini ayrıca camilerde de çeşitli programlar yapacaklarını belirtti.
İlahiyat Fakültesi’nde görevli hocalar tarafından camilerde cuma günleri vaaz ve irşat programları düzenleneceğini söyleyen Müftü Atlı, "Bizim 2 görevli vaizimiz var, camilerde görevli hocalarımız var ancak İlahiyat Fakültesi’nden de bu manada istifade etmemiz gerekiyor.”dedi.
Etkinliğin belirlenen 3 camide gerçekleştirileceğini kaydeden Atlı, şunları kaydetti: “Muş’ta belirlediğimiz 3 camide haftanın belirli günlerinde özel dersler verilecek. İl Müftülüğü olarak bunu da çok önemsiyoruz. Geylani Cami, Yeni Cami ve Merkez Camii'nde, pazar, pazartesi ve salı günleri öğle namazından önce hadis, tefsir ve irşat dersleri verilecek. Böylelikle cemaatimize namaz ve ibadetin dışında diğer ilmi bilgileri de vermiş olacağız.”
Diyanet İşleri Başkanlığı ve İl Müftülüğü'nün topluma hizmet eden devletin temel kurumlarından biri olduğunu belirten Muş İl Müftüsü Hasan Atlı, “Bütün devlet kurumlarının hepsi ile toplumumuza faydalı olabilmek için her türlü hizmeti paylaşıyoruz. Bazı kurumlar ile hizmetin çeşitliliği acısından daha fazla işbirliği içerisinde oluyoruz. Ama ilde bulunan bütün kurumlarla bizim işbirliğimiz muhakkak vardır. Milli Eğitim Müdürlüğü ile de Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü vasıtası ile Kur’an kurslarımıza müracaat edenlerden okuryazar olmayanlar için ayrı bir sınıf açarak, öğrencilerimize önce okuma yazma öğretip daha sonra Kur’an kurslarımıza alıyoruz. Böylelikle toplumumuzun okuryazar olmasına katkıda bulunarak diğer taraftan da onların arzu ettikleri din hizmetini de vermiş oluyoruz.” dedi.

MÜFTÜLÜK VE MİLLİ EĞİTİM İŞBİRLİĞİ YAPIYOR
Öte yandan, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca 1–7 Ekim arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında başlatılan ‘Yaşasın Camiye Gidiyorum’ kampanyasıyla camiler miniklere kucak açacak. Hafta nedeniyle İl Müftülüğü, Milli Eğitim Müdürlüğüyle işbirliği yaparak 'Cami ve Çocuk' konusunu ön plana çıkaracak. Bu yıl 'Cami ve Çocuk' temasıyla kutlanacak haftada tüm aile fertlerinin camiyle buluşturulması ve çocukların camiyi tanıması amaçlanıyor.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler