YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Muş'ta Hasta Kurtarma Operasyonu

Muş'un Korkut ilçesine bağlı Karakale beldesinde bir menfezin yıkılması nedeniyle 1,5 yaşındaki hasta çocuk mahsur...

Muş'un Korkut ilçesine bağlı Karakale beldesinde bir menfezin yıkılması nedeniyle 1,5 yaşındaki hasta çocuk mahsur kaldı. Ekipler, hasta çocuğu kurtarmak için seferber oldu.

Karakale beldesinin Ecevit Bulgar Mahallesi'nde ikamet eden Hüseyin Yatkın isimli vatandaş ateşi yükselen 1,5 yaşındaki oğlu Bilal Yatkın'ı hastaneye götürmek için yola çıktı. Karakale Deresi kenarına gelen Hüseyin Yatkın, karşıya geçişi sağlayan menfezlerin çöktüğünü görünce eve geri dönmek zorunda kaldı. Bir süre çocuğu kendi imkanlarıyla karşıya geçirmeyi deneyen Hüseyin Yatkın, başarılı olamayınca İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ile 112 ekiplerine bilgi verdi. Yaklaşık 3 saat dere kenarında kucağındaki oğluyla bekleyen Hüseyin Yatkın'ın yardımına AFAD ekipleri geldi. İlk etapta sudan karşıya geçmeyi deneyen köylüler ve AFAD ekipleri başarılı olamayınca halat yardımıyla yıkılan menfezin üzerine çıktı. Burada çocuğu babasından alan AFAD ekipleri çocuğu kendi araçlarıyla alarak yola çıktı. Yolda ambulansa nakledilen çocuk burada yapılan ilk müdahalenin ardından Muş Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Servisi'ne kaldırıldı.

Çocuğunu hastaneye gönderen baba Hüseyin Yatkın, kendi imkanlarıyla karşıya geçmeye başladı. Yaklaşık yarım saat azgın sularla mücadele eden baba Hüseyin Yatkın, yarım saatlik mücadelenin ardından kıyıya çıktı. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Yatkın, 10 hane ve yaklaşık 100 nüfusun derenin karşı tarafında kaldığını söyledi. Oğlunun işitme engelli olduğunu belirten Yatkın şöyle konuştu;

"Ben birkaç gün önce oğlumu tedavi için götürdüğüm Diyarbakır'dan getirdim. Bu gece oğlumun ateşi yükseldi. Sabah saatlerinde oğlumu hastaneye götürmek için yola çıktım. Dere kenarına geldiğimde menfezin yıkıldığını gördüm. Hemen AFAD ve 112'yi arayarak yardım istedim. 3 saatlik beklemenin ardından ekipler gelip oğlumu hastaneye götürdüler. Ben de şu anda oğlumun götürüldüğü hastaneye gideceğim" diye konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler