YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Muş'ta Kaçak Elektrik Kullananlar Hakkında Suç Duyurusu

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) Muş Müessese Müdür Vekili Mahmut Anaç, kentte kaçak elektrik kullandığı tespit edilen 196 kişi hakkında

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) Muş Müessese Müdür Vekili Mahmut Anaç, kentte kaçak elektrik kullandığı tespit edilen 196 kişi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Anaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte kaçak elektrik kullanımının önüne geçmek için ekiplerin çalışmalarını aralıksız yürüttüğünü bildirerek, havaların soğumasıyla kaçak taramalarını da sıklaştırdıklarını söyledi.

Ekiplerin, il genelinde yaptığı tespitlere göre, yüzde 49,70 civarında kaçak ve kayıp enerjinin ortaya çıktığını ifade eden Anaç, şöyle konuştu:

"Bu konu bizim açımızdan çok üzücü. Çünkü kaçak elektrik kullanımı hem kuruma zarar veriyor hem de kaçak kullanmayan diğer abonelerimizi büyük ölçüde etkiliyor. Vatandaşımız bu konuda duyarlı olması gerekiyor. Gerek rutin gerekse ihbarlı tarama işlemleri sonucunda, kaçak elektrik kullanan şahıslar hakkında idari yaptırım ile Cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunuyoruz. 2012 yılında 430 abonenin kaçak elektrik kullandığı tespit edilmiş. Kentte kaçak elektrik kullandığı tespit edilen 196 kişi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduk."

Kentte elektrik borcu bulunan yaklaşık 15 bin abonenin borçlarının yapılandırıldığını anlatan Anaç, ancak bu abonelerin birçoğunun taksitlerini ödemediğini kaydetti.

Anaç, borcunu ödemeyen 6 bin abonenin yapılandırmasının bozulduğunu bildirerek, borcunu düzenli ödeyen abonelerin yapılandırmasının ise devam ettiğini dile getirdi.

İl genelinde enerji nakil hatların tesisi ve ıslahı, ek trafo yapımı, mevcut tesislerin kısmi olarak yer altına alınması ile refüj aydınlatma çalışmalarının devam ettiğine değinen Anaç, bu yıl bitecek olan yapı kooperatiflerinin enerjilendirilmesi çalışmasının ise sürdüğünü vurguladı.

Anaç, 2011 yılında başlayıp 2012 yılında devam eden işler ile 2012 yılında başlayan işler için 5 milyon 663 bin lira ödenek ayrıldığına işaret ederek, "Buna ilave olarak 5 milyon 500 bin lira daha ödenek talep edildi. Ödeneğin gelmesi halinde 2012 yılının toplam ödeneği 11 milyon 163 bin lira olacak" dedi.

Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler