YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Muş'ta Öğrenciler Yararına Kermes Düzenlendi

Muş Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği, ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına kermes düzenledi.

Muş Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği, ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına kermes düzenledi.

Öğretmen evi lobisinde düzenlenen kermesin açılışına Belediye Başkanı Necmettin Dede, İl Müftüsü Hasan Atlı, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Kermesin açılışında konuşan Muş Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Avukat Erhan Güler, kermesi insanları hayra teşvik etmek ve yardıma muhtaç öğrencilere az da olsa katkıda bulunmak amacıyla düzenlediklerini söyledi.

Kermesin bir hafta süreceğini ifade eden Güler, şöyle konuştu:

"Kermesimizi, 'İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır' hadisi şerif'i doğrultusunda, günümüze ışık tutan 'hizmet nimettir' düşüncesiyle gerçekleştiriyoruz. Amacımız ihtiyaç sahiplerine yardım etmek, Muş'umuzun ve ülkemizin yarınlarını şekillendirecek yavrularımızı, ilmen ve ahlaken yarınlara hazırlamaktır. Kermesimize herkes gönlünden, gücünden bir şeyleri severek katıyor. Gönüllü ordumuz el emeği, göz nuruyla işledikleri ürünleri bu yolda hibe ediyor ve bizler bunun hazzını hep birlikte yaşıyoruz."

Başkan Dede ise, Müslümanlığın gereği olarak, herkesin insanlığa yardım etmesi gerektiğini ifade etti.

Bu tür kermeslerin açılmasının güzel olduğunu belirten Dede, "Çare olmak, çare aramak, bu çareyi de her bölgede insanların vicdanı ve merhametiyle birleştirmek iyidir. Bu kermesi düzenleyenleri tebrik ediyorum. Kermese herkesin katkıda bulunması gerekiyor. Böylece yardıma muhtaç kişileri daha mutlu edebiliriz" diye konuştu.

Muhabir: Özkan Ergün

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler