YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Vanlı hacılar Muş’a yerleştirilen ailelerine kavuştu

Kutsal topraklardan dönen Vanlı hacılar, Muş’ta misafir edilen ailelerinin yanına yerleşti. Van’da 23 Ekim'de yaşanan...

Vanlı hacılar Muş’a yerleştirilen ailelerine kavuştu

Kutsal topraklardan dönen Vanlı hacılar, Muş’ta misafir edilen ailelerinin yanına yerleşti.
Van’da 23 Ekim'de yaşanan 7.2 büyüklüğündeki depremden sonra evleri yıkılan depremzedeler ağır kış şartları nedeni ile çeşitli illerde misafir ediliyor. Van’dan Muş’a gelerek kamu kurumlarına ait misafirhaneler ve hayırsever vatandaşların evlerine yerleştirilen depremzedelerden bazıları da TEDAŞ İl Müdürlüğü’ne ait sosyal tesislere yerleştirildi. Burada kalan İnci ailesi heyecanlı bir gün yaşadı. Depremden önce hac ibadetini yerine getirmek için Van’dan kutsal topraklara giden Veysel İnci ve eşi Fatma İnci, Muş’ta misafir edilen ailelerinin yanına geldi. TEDAŞ İl Müdürü Murat Karagüzel ve kurum çalışanları tarafından kapıda karşılanan hacılar, sosyal tesislerde kalan diğer depremzedeler tarafından da ziyaret edildi.
Kabe’de iken grup sorumlusundan Van’da deprem olduğu haberini aldıklarını söyleyen Veysel İnci, “Haberi duyduktan sonra şok yaşadık. Ben dahil bütün hacı adayları Vanlılar için dua etti. Özellikle eşim çocukların Van’da olması nedeni ile sürekli sıkıntı içerisindeydi. Biz Allah’a hamd ettik. Çok şükür yakınlarımızdan ölen olmadı. Ama evlerimiz ve iş yerlerimiz yıkıldı. İnşallah Cenab-ı Allah kalanlara yardımcı olur.” diye konuştu.
Oğlu ve gelini hacdan döndüğü için çok mutlu olduğunu söyleyen Şaziye İnci şunları söyledi: “Evlatlarım sağ salim döndüler. Çok mutluyum. Ben çocuklarımı hacca gönderdikten sonra deprem oldu. Yaşadığımız o korku dolayısı ile ne olduğunu anlamadık. Yanımda bulunan yaşlı adamlar beni sırtlarına almak istedi, ben kabul etmedim. Genç biri beni sırtına alarak bulunduğumuz yerden dışarı çıkardı. Allah onu dertten beladan korusun. Allah’a çok şükür sağlığımız ve sıhhatimiz yerinde.”
TEDAŞ İl Müdürü Murat Karagüzel, sosyal tesislerin depremzedelere tahsis edildiğini kaydederek şöyle konuştu: “Biz baştan beri burasını bir ev sıcaklığından tutmaya çalıştık. Çünkü kardeşlerimizin yabancılık çekmesini istemiyoruz. Hacdan dönen hacılarımızın haclarını Cenab-ı Allah kabul etsin inşallah. Hacılarımız muhakkak ki evlerinde bu mutlu anı yaşamak isterdiler. Ama yaşanan depremden ötürü bugün bizim misafirimiz olarak buradalar. Biz de elimizden geldiği kadarı ile onlara ev sahipliği yapmaya çalışıyoruz.”
Sosyal tesislerde 4 ailenin kaldığını belirten İl Müdürü Karagüzel, toplam 22 depremzedenin misafir edildiğini hatırlattı. Karagüzel, kurum tarafından kendisine tahsis edilen lojmanı da depremzede bir aileye verdiğini söyledi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler